Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Porokara bryter med Cabrera

Örebro och Roni Porokara vill ha lugn och ro sedan agentskandalen med Oliver Cabrera blossat upp. Nu står det klart inför kvällens möte med Kalmar att finländaren bryter med sin agent.

– Det känns bäst så. Men just nu vill jag bara koncentrera mig på att spela fotboll, säger Roni Porokara i dag till Nerikes Allehanda.

Med det sköter nu finländaren själv sina förhandlingar med Örebro om en eventuell kontraktsförlängning.
Med brytningen med Oliver Cabrera så vill Porokara nu enbart koncentrera sig på fotbollen. Efter tre raka segrar så ser finländaren att något stort kan vara på gång.

–Vi har gjort tre väldigt bra matcher och allt känns väldigt bra på planen. Det är roligt att spela i det här laget. Nu ska vi slå Kalmar och sedan Häcken på söndag, då är vi med i toppen för att stanna, säger Roni Porokara.

Det andra vill han inte prata om så mycket.
Det andra som gett honom stressade dagar allt sedan han ofrivilligt dök upp i ett TV4-inslag, som avslöjade att agenten Oliver Cabrera haft en tvivelaktig roll när Gais-stjärnan Wanderson do Carmo skulle säljas i vintras.
Jämte stod det snabbt klart att Porokara själv hamnat i smeten genom att Oliver Cabrera var Porokaras agent parallellt med agentens uppdrag från ÖSK att sälja spelaren till Maccabi Haifa i vintras.

–Jag trodde att de ville prata om matchen. Jag pratar inte så bra svenska, och tyckte att de kunde ta någon annan. I programmet framställdes det som att jag inte ville svara på frågor om Cabrera, men så var det inte, säger Roni.

Men han är inte särskilt pigg på att prata om Maccabi-affären som brast.
- Nej, det finns inte mycket att säga om det. Förbundet gör en utredning, och för egen del har jag inte längre någon kontakt med Oliver Cabrera.

Men Cabrera har ändå varit med vid Porokaras förhandlingar med ÖSK om ett nytt kontrakt.

–Ja, men inte längre. Jag har pratat med Lennart Sjögren (ÖSK:s sportchef) i dag, och vi är överens om att han och jag sköter förhandlingarna själva tills vidare.

Publicerad 2010-04-28 kl 12:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons