Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Portin: "Stort att spela i Gefle"

Den finländska invasionen i Allsvenskan är ett känt begrepp. I måndags debuterade Jens Portin för Gefle och trots en tuff debut brinner han av entusiasm över spel i det nya landet.

- Det kändes ganska bra. Det är en tuffare liga och ett nytt steg för mig men det kändes rätt så bra, säger Jens Portin till FotbollDirekt.se.

Debut mot topplaget Elfsborg i fyra minusgrader var minst sagt en tuff uppgift för Portin men han kom undan premiären med fullt godkänt betyg och han täckte bort skott och passningar som om han hade spelat i Gefles backlinje i tio år.
- Det är en lite tuffare liga att spela i och det är ett nytt steg för mig. Det gick bra i första halvlek och i den andra hade vi ganska mycket tryck på oss men klarade av det också.

- Tempot är högre här och det har varit den största omställningen så här långt, säger Portin.

Att spela för Gefle kanske inte verkar det mest glamourösa man kan göra för en fotbollsspelare men för Jens Portin finns det inget bättre. För en finländsk spelare som Portin är det nästan som att komma till England eller Tyskland för en svensk fotbollsspelare.
- Ja, det är stort att få komma till Sverige och spela i Allsvenskan och Gefle. Det är nästa steg i karriären man kan ta som finländsk spelare. Just Allsvenskan har man följt ganska mycket hemma i Finland också. Så när det här läget med Gefle dök upp tvekade jag aldrig. Mitt kontrakt gick ut med min moderklubb och jag ville ha en ny utmaning.

Och han är som sagt inte ensam ny finländare i Allsvenskan. Bara i Djurgården finns fyra nya. Gais har en ny finländsk målvakt och i Kalmar finns det också en finländsk försvarare bara för att ta några exempel.
- Men jag har ingen kontakt med någon av dem andra. Däremot pratade jag lite med Djurgårdens finländare när vi spelade träningsmatchen men inget mer än så.

- Svenska klubbdirektörer borde nog titta mer på finländska ligan. Det finns många bra spelare som borde få chansen. Det finns en marknad där som kanske är lite bortglömd.

Själv njuter han av tillvaron i Gefle. När vissa spelare som skriver längre kontrakt behöver lång anpassningstid gick han in laget direkt i premiären.
- Det känns bra att man har fått förtroendet redan från början och det gäller att ta chansen när man får den. Jag har ett treårskontrakt med Gefle, så det hade funnits tid annars också om jag inte fått chansen direkt.

Publicerad 2010-03-17 kl 18:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons