Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Potter tar känslosamt farväl av ÖFK i öppet brev: "Jag älskar er - tack för allt"

Foto: Bildbyrån

Graham Potter lämnar Östersund för Swansea City.
Nu tar engelsmannen farväl av sin gamla klubb i ett öppet brev.
"Alla som varit till ett så oerhört stöd till mig och min familj", skriver Potter i brevet.

Graham Potter kom till Östersund år 2011, men sedan en knapp vecka står det klart att han lämnar klubben för att ta över Swansea City, som precis åkte ur Premier League. Han tar dessutom med sig sin assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Mcauley.

Nu har Potter skrivit ett öppet brev för att ta avsked från Östersund, ett brev som publiceras på ÖFK:s hemsida.

"Jag har givetvis oerhört många att tacka en sådan här dag. Alla som varit till ett så oerhört stöd till mig och min familj. Utan det stödet, hjälpen och vänskapen hade jag aldrig kunnat åka härifrån med mina minnen, erfarenheter och de underbara matcherna som vi har spelat", skriver Potter.

Potter tackar inte minst Daniel Kindberg, klubbens ordförande som just nu har time out från sitt uppdrag i styrelsen till följd av brottsmisstankar som är riktade mot honom.

"Jag kommer för evigt att vara tacksam att han gav mig den här möjligheten. Han är min vän för livet. Daniel Kindberg, det har gått drygt sju år av skratt, tankeväckande konversationer, besvikelser, framgångar, frustration och glädje. Du är en verkligt unik man som jag har haft nöjet att jobba med och skapa något som har gjort en skillnad", skriver Potter.

Vidare riktar Potter tack till bland annat svensk fotboll samt ÖFK:s spelare, ledare och supportrar.

"Jag kom till ett kallt Östersund för sju och ett halvt år sedan. Jag skulle träna ett klubblag i den svenska fjärdeligan. Nu lämnar jag en etablerad Allsvensk klubb med bra ekonomi, en talangfull spelartrupp och en stolt stad. Jag kunde inte ha gjort det utan hjälp av alla som jag nämnt samt min fantastiska familj. Framtiden för ÖFK är ljus. Klubbens hjärtslag är starka och det finns en bra grund att bygga vidare på", skriver Potter, och avslutar:

"Det är lätt att vara negativ och destruktiv, men med det vi har gjort tillsammans visar vi våra ungdomar att med en idé, med mod, med kärlek, med förtroende, med hårt arbete och med respekt är allt möjligt. Som jag sa till killarna för sju och ett halvt år sedan vid vår första träningspass: Extraordinära saker uppnås av vanliga människor. Jag älskar er och tack för allt.”

Läs hela brevet här (länk till ÖFK:s hemsida).

Publicerad 2018-06-09 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons