POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
15v

Premiär 14 juni – Sef vill ha transferfönstret öppet en vecka innan premiärerna

Foto: Bildbyrån.

Den allsvenska premiären är planerad till den 14 juni.
Då vill Sef se att transferfönstret är öppet en vecka innan ligan startar.
- Det är huvudspåret just nu, säger Svante Samuelsson till Fotbollskanalen.

I mitten på mars kunde Fotbollskanalen berätta att Svenska Fotbollförbundet ställt frågan till Fifa om att förlänga transferfönstret. I slutet av mars skickade sedan Svensk Elitfotboll (Sef) in en formell begäran om att skjuta fram fönstrets stängning till den 31 maj.

För knappa två veckor sedan fick Sef svar från Fifa. Svante Samuelsson (sportchef Sef) berättade då för Fotbollskanalen att Fifa vill ha ett definitivt besked om när säsongen i Sverige ska vara igång före ett beslut kan tas om ett förlängt transferfönster, alternativt nya datum för ett transferfönster inför seriestarten.

- Jag tycker att det känns stelbent och framför allt när jag uppfattat att de sänt signaler om att vara flexibla i en situation där det är väldigt speciella förutsättningar. Jag tycker ändå att det är en stelbent tolkning som de har gjort hittills i varje fall, sa Samuelsson då.

Två veckor senare berättar nu Samuelsson var Sef i nuläget står i frågan, då den allsvenska premiären är planerad till den 14 juni.

- Vi sitter och jobbar med den formuleringen, skrivelsen, till Fifa. Huvudspåret nu är att få en vecka innan seriestart, dessutom är vår önskan att den veckan inte ska tas av sommarfönstret, säger han och fortsätter:

- Jag skickade ut en enkät som jag har fått svar på, från de allsvenska klubbarna, hur många transfers som genomfördes nu senast under de två sista veckorna i mars – och det var totalt fyra transfers. De sista veckorna i mars, som är väldigt viktiga normalt sett, var helt oanvända då med anledning av coronasituationen. Med det som stöd kommer vi nu be om att få en extra vecka precis innan seriestart. Det är den linjen vi jobbar efter nu.

Sverige har i dagsläget två transferfönster, ett mellan den 8 januari och 31 mars och ett mellan den 15 juli och 11 augusti.

Publicerad 2020-04-27 kl 21:15
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto