Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Premiärparty - då sågas Kalmars anfall

Allsvenskan

INFÖR KALMAR-DJURGÅRDEN:

Premiärparty för Kalmar på nybyggda 250-miljonersarenan - då sågar Tobias Eriksson anfallsspelet:
- Det är för dåligt, det måste bli bättre.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar: Yosif Ayuba (s), Johan Oremo (s), Mattias Jonson (s).

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivio, Joel Riddez - Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen – Joel Perouvo, Christer Youssef, Sebastian Rajalakso - Kennedy Igboananike.

Håll ögonen på: Christer Youssef. Petades i premiären medan gjorde ett piggt inhopp i ett i övrigt slätt Djurgården. Ett större genombrott från Youssef blir viktigt för Djurgården den här säsongen.

ANNONS

Citat från Djurgården: 
- Vi har studerat Kalmars premiärmatch mot Halmstad och känner oss bra inlästa på hur de spelar, säger Kasper Hämäläinen till FotbollDirekt.se.
 
- Det är brassarna där uppe på topp som vi får se upp med, sedan är Rydström otroligt viktig åt båda hållen för dem. Han säkrar upp för kontringar samtidigt som han sätter igång spel offensivt.
 
- Det är en ganska speciell start för oss i år med derby, sedan Guldfågeln-premiär och så Malmö hemma på det. Men det känns bra, det är bara inspirerande. De kommer säkert vara taggade, men det kan ju låsa sig för dem också. För oss är det bara härligt att att gå ut på deras nya arena.
 
- Vi var ju inte bra mot AIK och de gjorde ingen jättematch mot Halmstad heller. Men jag tror att det var en "första rundan-grej", det är alltid lite nerver och undvika att förlora känns nästan viktigast. Jag tror vi kommer få se en öppnare match nu.

ANNONS

KALMAR FF

Skador/avstängningar: Petter Wastå (s), Alban Dragusha (s) och Daryl Smylie (s). 

Preliminär startelva: Etrit Berisha - Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Tobias Eriksson - Daniel Mendes, Ricardo Santos, Daniel Sobralense.

Han är formstarkast: Daniel Sobralense. Underbart kreativ spelare som gör sig i stort sett lika bra som anfallare som mittfältare. Blev en nödlösning som anfallare i slutet av försäsongen och gjorde det så bra att Kalmar valde att tillfälligt lägga sin brasilianska forwardsjakt på is. Ingen större premiär men hans kvalité fanns där.

Citat från Kalmar:

- Det är för dåligt, det måste bli bättre, säger Tobias Eriksson till Barometern om det faktum att Kalmar bara gjort ett mål i snitt under vintern.

ANNONS
- Men under träningsmatcherna har vi ändå skapat mycket chanser och haft möjligheter, men inte satt dit dem. Mot Halmstad känns det som att vi hade varit effektiva om vi gjort ett mål.

- Spelarna kommer att vara fyllda av energi. Nu gäller det bara att vi klarar av att kanalisera. Gör vi det har vi bra chanser att vinna, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand till klubbens officiella hemsida.

FD-KOMMENTAR:
- Kalmar och Djurgården kommer båda från mindre bra premiärmatcher. Ändå blev det poäng mot Halmstad respektive AIK och det såg om inte annat stabilt ut.
- En tung vinter för båda lagen fick nu med andra ord en fortsättning. Kalmar med bara ett mål i snitt per match och Djurgården på en liknande nivå. Ändå lutar det åt Kalmar som brukar passa Djurgården illa.

- Inte minst offensivt. Med anfallsnamn som Mendes, Santos och Sobralense ser Kalmar forwardsmässigt avsevärt tyngre ut än Djurgården som dessutom försvarsmässigt inte ser ordinarie ut.

ANNONS

- Får bara Kalmar snurr på trion och på det djupledsspelet att stämma - som var nära nog obefintligt mot Halmstad i premiären – så tror vi Djurgården får det svårt.

- Å andra sidan har Kalmars anfallsspel varit ett sorgebarn så här långt och premiären lättade inte på det trycket. Inte på långa vägar.

- Djurgården byter förmodligen ut ett spännande namn som Philip Hellqvist, ett beslut som går att ifrågasätta. Lagets kanske mest spännande spelare får vila - det räckte med en mindre bra match - trots att han var långt i från ensam om att underprestera mot AIK.

- Ett drag som det med Hellqvist känns inte riktigt förtroendeingivande - inte efter det plottriga fjolåret där det ändrades om lite för mycket. Mot bakgrund av det hade vi förväntat oss mer tålamod från DIF:s lagledning – i synnerhet som det ändå blev en poäng mot AIK.

ANNONS
- Jämför med ett Kalmar och Nanne Bergstrand som sällan förivrar sig och visar tålamod - även om säsongen så här långt varit allt annat än bra.

 - Mattias Jonsons skada gör inte Djurgårdens sak bättre den här gången. Kennedy Igboananike ser väldigt ensam ut i Djurgårdens anfall och förmodligen blir han solo på topp den här gången. Med det måste Djurgården få maximal fart på sina kanter och komma runt på ett helt annat sätt än i AIK-matchen. 

 

Publicerad 2011-04-11 kl 12:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto