Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Prica om återkomsten till allsvenskan: "Världens roligaste liga"

Allsvenskan

På fredagen stod det klart. Tim Prica, 21, går till Peking och gör därmed en återkomst till allsvenskan.
Något han ser fram emot väldigt mycket.
- Allsvenskan är den roligaste serien i världen, säger han till Fotbollskanalen.

5:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/IFK Norrköping

Se höjdpunkterna från Norrköping-Brage i spelaren ovan.

Efter fyra säsonger utomlands fick det räcka för Tim Prica. På fredagen stod det klart att anfallaren återvänder till allsvenskan, närmare bestämt till IFK Norrköping. Han ser tillbaka på sin tid i Österrike och Danmark med värme, men ser samtidigt väldigt mycket fram emot att kliva ut på gräset i den svenska fotbollens finrum.

- Det är såklart kul att komma tillbaka till Sverige. Om man är från Sverige och följer allsvenskan är det den roligaste serien i världen på grund av det fantastiska läktarstödet och allt runt om. Serien är väldigt intressant, och det ska bli extremt kul att komma tillbaka, säger Tim Prica till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Jag längtar tills allsvenskan drar igång. 

De senaste fyra säsongerna har han huserat i Aalborg i Danmark, samtidigt som han har varit utlånad till WSG Tirol i den österrikiska högstaligan. Åtta mål i Österrikes högstaliga och en fin förra säsong i Aalborg med åtta mål på 15 framträdanden kan han krita ner på sitt cv. Åren som utlandsproffs har gjort honom gott, menar anfallaren.

- Det har varit extremt givande. Både i Danmark och i Österrike. Det är olika typer av fotboll, och för mig känns det som att det har gjort mig starkare, säger han och fortsätter:

- Jag har blivit några år äldre och samlat på mig erfarenhet. 

Men nu blir det alltså Östergötland och Peking för 21-åringen. 

- Norrköping har varit intressant ända sedan de visade intresse för mig. Det har känts bra redan från start. Jag har fått bra intryck av allting, och det kändes bra när jag fick reda på det för någon vecka sedan.

Annons

Du kopplades även ihop med Sirius, visade de intresse?
-
 Jag vet faktiskt inte om det fanns intresse från någon annan klubb, Norrköping är de enda jag fått reda på. Jag har även varit mitt inne i en försäsong där jag har fokuserat på min egna form.

Hur kommer det kännas att möta Malmö FF som du tillhörde tidigare?
-
Jag har all respekt för Malmö, det vet alla om. Men när allsvenskan drar igång ska jag prestera som fotbollsspelare. Jag kommer göra mitt absolut bästa i alla matcher, mot alla lag.

Andreas Alm tog nyligen över IFK Norrköping efter att Glen Riddersholm sparkades i höstas. Tim Prica ser positivt på den nye huvudtränaren.

- Jag har fått riktigt bra intryck av Andreas. Man vet vem han är sedan innan, han har varit i många bra klubbar. Jag tror det kommer bli hur bra som helst. 

Annons

Hur ser du på Pekings säsong i allsvenskan, med tanke på att resultaten inte riktigt gått klubbens väg under försäsongen?
-
Försäsong är försäsong. Allsvenskan är en helt annan sak. Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas att vi kan vara ett lag som är svårt att spela mot.

Samarbetet med din nye anfallskollega Totte Nyman, hur kommer det funka?
- Alla vet om att han är en väldigt bra spelare. Jag träffade honom när jag skrev på, och han verkar vara en helt fantastisk människa. Så känslan är att det kommer funka hur bra som helst.

Slutligen, hur många baljor gör du i allsvenskan i år?
-
Det håller jag för mig själv, säger Prica och skrattar:

- Men målet är att spela så mycket som möjligt. Alla andra mål håller jag för mig själv.

Prica kommer inte vara aktuell för spel i Pekings cupmatch mot Utsiktens BK på söndag.

Annons

Tim Prica gjorde totalt åtta framträdanden, varav fem i allsvenskan, i den himmelsblåa tröjan innan skutan gick mot Danmark och Österrike. I Aalborg gjorde anfallaren 13 mål och fyra assit på 60 framträdanden. I österrikiska WSG Tirol mäktade han med att göra åtta mål och sju assit på 49 framträdanden.

Publicerad 2024-02-24 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto