Proffskollen: Hyllade i Holland – sågade i Tyskland

Det är skilda världar för våra svenska Hollands- och Tysklands-proffs.I Bundesliga får Markus Rosenberg och Per Nilsson riktigt dåliga betyg för sina insatser. I Holland fortsätter succén med nya svenska mål. Christian Wilhelmsson och Henok Goitom hittade också rätt i helgen. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

England Tvingades på nytt spela till höger i backlinjen. Trots att Larsson inte trivs där gjorde han det bra och fick beröm för sin insats när Birmingham vann med 2-0 över Nottingham.

Sebastian Larsson, Birmingham, 25 ligamatcher/1 ligamål

Martin Olsson, Blackburn, 7/0 Fanns inte med i truppen i FA-cupmötet mot Coventry (2-2).

Johan Elmander, Bolton, 17/5 Landslagsanfallaren går fortfarande skadad.

Fredrik Stoor, Fulham, 1/0 FA-cupmatch i helgen och när det vankas något annat än ligaspel får Fredrik Stoor chansen. Försvararen spelade 90 minuter mot Swansea (1-1). Stoor hade vissa problem.

Michael Svensson, Southampton, 4/0
Långtidsskadad.

Rade Prica, Sunderland, 0/0
Bara detaljer uppges återstå innan Rade Prica slipper mardrömmer i Sunderland och skriver på för norska Rosenborg. Klubben tränas av anfallarens förre tränare Erik Hamrén.

Jonas Olsson, West Bromwich, 18/1
Mittbacken är fortfarande knäskadad.

Erik Edman, Wigan, 0/0 Spelledigt i helgen.

Frankrike Kaptenen är i fortsatt strålande form. Var som vanligt en av lagets bästa spelare i helgen. Matchen mot Nancy slutade 1-1 och Hansson fick betyget 6/10 av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 19/1
Mittfältaren fick bara spela sista minuterna när Lyon vann över jumbolaget Le Havre med 3-1.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 10/3
Spelade inte i helgen.

Petter Hansson, Rennes, 21/0

Grekland Fanns på planen hela matchen när AEK vann med 1-0 över slagpåsen Thrasivoulos på hemmaplan.

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 21/1

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 13/0 Spelade 90 minuter när Panathinaikos och Iraklis möttes i en mållös historia. Nilsson drog på sig sin tredje varning för säsongen.

Holland Glädjande nog har managern Marco van Basten valt att plocka ut Kennedy ur sin frysbox och placerade honom oväntat i startelvan mot Feyenoord (2-0). Kennedy Bakircioglü tackade för förtroendet och passade fram till Thomas Vermaelens 1-0-mål.

Rasmus Lindgren, Ajax, 17/2
Efter skadebekymmer fick Lindgren spela hela mötet mot Feyenoord. Det var Lindgrens första match från start på två månader.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 22/3
Mittbacken spelade i hela 2-0-segern över Heracles Almelo på hemmaplan. Groningen är sexa i tabellen, men har bara fem poäng upp till trean Ajax.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 19/0

25-åringen huserade som vanligt till vänster i försvaret och var stabil.

Marcus Berg, FC Groningen, 21/15
Satte fram foten efter tveksamt ingripande av Heracles-försvaret och vinklade in 2-0-målet. Marcus Berg är nu ensam tvåa i skytteligan.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5
Säsongen är över för knäskadade Andersson.

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 6/1

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 2/0 Samtidigt som de svenska kollegorna göra succé i Holland har den allsvenska skyttekungen det tyngre. Satt på avbytarbänken hela matchen mot NEC Nijmegen (1-1).

Viktor Elm, Heerenveen, 4/2 Mellanbrodern Elm fortsätter att imponera. Mot NEC placerade han in 1-0 efter fyra minuter med hjälp av pannan.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0 Vaktade PSV-målet när laget vände och klarade 2-2 hemma mot serieledande AZ Alkmaar.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 4/3 Det stekheta Malmö FF-förvärvet var olyckligt avstängd mot serieledarna efter utvisningen förra helgen. Kommer också missa mötet med svenskklubben Groningen.

Lasse Nilsson, Vitesse, 3/2
Spelade 90 minuter i den mållösa matchen mot Sparta Rotterdam på bortaplan.
George Mourad, Willem II, 8/0 Var petad efter gästspelet i startelvan förra helgen och fick bara spela 12 minuter i hemmamatchen mot FC Utrecht (0-2).

Italien
Stjärnan nickade fram Dejan Stankovic som skickade bollen i mål när Inter vann det heta derbyt över Milan med 2-1. Efter matchen hyllades Zlatan av tränaren José Mourinho. Inter ryckte ifrån Juventus och har ett försprång på nio poäng.

Olof Mellberg, Juventus, 18/1
Blev överspelad när Sampdoria gjorde 1-0. Matchen slutade 1-1 och Juventus tappade viktiga poäng i toppen.

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 23/14

Albin Ekdal, Juventus, 3/0 Blev kvar på bänken hela matchen.

Saudiarabien
Gjorde ett mål när Al-Hilal vann i Crown Prince Cup över Al Watany med 2-0.

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 15/3

Schweiz Spelade 90 minuter och drog på sig sin andra varning för säsongen när Basel spelade 0-0 mot Grasshoppers.

Behrang Safari, FC Basel, 17/0

Dusan Djuric, FC Zürich, 19/4 Blev utbytt efter en knapp timmes spel av den mållösa matchen mot Bellinzona. Resultatet var en missräkning för FC Zürich.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0
Spelade inte.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 2/0 Örebro är intresserade av att låna Tahirovic och ska snart träffa anfallaren.

Spanien Anfallaren är fortsatt i bra form. Blev målskytt när Valladolid tappade en 2-0-ledning till 2-3 mot Almería. Goitom drog också på sig ett gult kort.

Turkiet
Får ingen speltid i Turkiet och är nu aktuell för en övergång till norska mästarna Stabaek.

Henok Goitom, Real Valladolid, 17/6

Fredrik Risp, Ankaraspor, 3/0

Erkan Zengin, Besiktas, 1/0 Fick debutera i ligaspelet i 1-1-matchen mot Trabzonspor. Zengin byttes in med tre minuter kvar att spela.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0 Spelade inte när Galatasaray förlorade med 0-1 mot Antalyaspor.

Tyskland
Har precis kommit tillbaka från en svår skada som hållit honom borta från stora delar av säsongen. Nu har ytterbacken åkt på en revbensskada och missade 2-1-segern över Schalke 04.

Matias Concha, Bochum, 4/0

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0 Fanns inte med i truppen i helgens match.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 9/0 En mardrömscomeback för Per Nilsson. Försvararen fick äntligen chansen i startelvan igen, men byttes ut redan i paus och fick sämst betyg av samtliga spelare på planen, 5,5/6 (omvänd skala) av tidningen Kicker.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 19/5
Hoppade in med 35 minuter kvar att spela av matchen mot Borussia Mönchengladbach. Svagt betyg av Kicker 5/6 (omvänd skala)
Publicerad 2009-02-17 kl 10:54