POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
48v

Publikfest väntas i Norrlandsderbyt: "Det blir en extra kick"

Foto: Bildbyrån

3 304 åskådare i snitt så här långt för Sundsvall.
I lördagens Norrlandsderby väntas det dubbla.
- Det ska bli roligt. Det är lite annat när man spelar och det är lite folk där, säger Peter Wilson till Fotbollskanalen.

Gif Sundsvall var nederlagstippat inför säsongen, men har stått för en stark inledning i allsvenskan och hittills bara förlorat en match. Under lördagen väntar ett Norrlandsderby på NP3 Arena när Östersund kommer på besök.

- Vi möter ett bra lag, men vi har gjort det bra. Vi har spelat bra de här inledande matcherna och går in med själförtroende och stor motivation. Vi tror på oss själva, men vi vet att det är ett bra lag vi möter. Det är ingen tvekan om det, säger Peter Wilson till Fotbollskanalen inför matchen.

På fem hemmamatcher den här säsongen har Gif Sundsvall ett snitt på 3 304 åskådare. I Norrlandsderbyt väntas arenan bli fullsatt - drygt 6 700 åskådare.

- Det ska bli roligt. Det är lite annat när man spelar och det är lite folk där och hela inramningen. Det blir en extra kick. Det är roligt nu när man läser att det kommer att vara folk där, säger Peter Wilson.

Hur viktigt är det för er spelare att vinna mot just Östersund?
- Det är viktigt. Det är ett bra lag vi möter, men vi har gjort det bra mot de flesta lagen här de första matcherna och bara förlorat en match. Och vi kan visa oss själva och visa våra fans och publiken att vi är ett bra lag och få med dem och tro på det. Det skulle hjälpa oss väldigt mycket.

Gif Sundsvall-Östersunds FK startar klockan 16.00 under lördagen. Matchen ses i C More Fotboll och kan streamas på cmore.se.

FAKTA

Publik, Sundsvalls hemmamatcher 2018

Sundsvall - Örebro, 3 129 åskådare
Sundsvall - Malmö, 3 479
Sundsvall - Trelleborg, 3 129
Sundsvall - Elfsborg, 3 278
Sundsvall - Brommapojkarna, 3 507

Snitt: 3 304 åskådare

Källa: svenskfotboll.se.

Publicerad 2018-05-19 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå