Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Pyndt stortrivs - hoppas bli kvar i Blåvitt: "Älskar att vara här"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Andreas Pyndt har imponerat sedan ankomsten till IFK Göteborg.
I sommar löper låneavtalet ut - men dansken stortrivs och stannar gärna i Blåvitt.
- Jag älskar verkligen att vara här, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: TT/Bildbyrån.

Andreas Pyndt och Jens Askou.

Andreas Pyndt blixtbytte Silkeborgs hotell mot IFK Göteborgs under försäsongslägret i Portugal - och debuterade i en träningsmatch mot Bröndby dagen efter.

Den passningsskicklige mittfältaren har imponerat sedan ankomsten och har på kort tid blivit en stor nyckel i IFK Göteborgs spel.

Samtidigt sitter Blåvitt i en lurig sits då danskens låneavtal löper ut i sommar.

Andreas Pyndt själv stänger inga dörrar för en fortsättning i IFK Göteborg. Han stortrivs i laget och staden.

- Jag älskar att vara här, säger 23-åringen till Fotbollskanalen.

- Jag har besökt staden några gånger nu med, shoppat och ätit mat med min flickvän, hängt med lagkamraterna… Jag är väldigt glad över att vara här.

Annons

Vill du stanna i IFK Göteborg, om det är möjligt?
- Självklart, jag älskar verkligen att vara här, så låt se vad som händer. Vi tar det till sommaren. Det är också en klubb i Danmark (Silkeborg) som har något att säga om situationen. Vi får se, allt kan hända i fotboll, men jag gillar verkligen att vara här.

Andreas Pyndt vill först och främst fokusera på träningarna och matcherna i dagsläget. Under tiden sköter danskens agent dialogen med klubbarna.

När vill du ha något klart?
- Jag har inte någon riktlinje, jag tar det som det kommer, säger Pyndt.

Andreas Pyndts kontrakt med Silkeborg går ut i december 2027. 23-åringen kan därmed visa sig bli en dyr historia för IFK Göteborg vid ett eventuellt köp.

Den föredetta danske U-landslagsmannen har nu nio allsvenska matcher kvar innan låneavtalet löper ut.

Annons

- Vi blir bättre för varje match. Vi ska fortsätta med det, så tror jag att vi kan ta många poäng, säger Pyndt.

- Vi behöver bli bättre, men jag tycker att vi har mycket potential i truppen.

IFK Göteborgs tränare Jens Askou har imponerats stort av Pyndt sedan ankomsten. 

- Vi såg redan första dagen han var här, när vi spelade mot Bröndby, att det är en spelare som går rakt in i laget. Han har lyft vårt spel med bollen, säger Askou.

Han tycker samtidigt att Pyndt tar ytterligare steg framåt dag för dag. Inte minst i återerövringsspelet, där Askou har sett en utvecklingspotential. 

- Det är en väldigt fin och intelligent fotbollsspelare som jag inte tror att vi har sett det bästa från ännu. Jag tror att det finns mycket mer att hämta, men han bidrar väldigt fint till vårt offensiva spel och uppbyggnadsspel.

Annons

- Han är också en spelare som kan ta sig framåt och vara farlig med sistapassningar och avslut. En spelare med många egenskaper. Vi försöker addera ännu mer power, aggressivitet och bollvinster. Men jag tycker redan nu att han har visat att han inte är rädd för det. Det har varit väldigt positivt.

Det är i första hand Blåvitts tekniske direktör Ola Larsson som ser över möjligheterna om ett längre avtal med pyndt, men Askou själv är å sin sida tydlig med att han vill ha kvar mittfältaren längre än till sommaren.

- Det är klart att när vi har spelare som gör det bra vill vi ha dem här en längre tid. Oavsett om de har långa avtal eller inte, säger Askou.

- Som tränare hoppas man på kontinuitet. Men sen är vi en förening som ska utveckla och sälja, därför vet vi också om att när spelare gör det bra över tid är strategin att de ska gå vidare. Men jag tror att alla hoppas på att den utvecklingen som Pyndt är i med laget kan fortsätta.

Annons

Askou betonar samtidigt att det i slutändan främst är en fråga för Ola Larsson, Andreas Pyndt själv och Silkeborg.

Finns det någon risk med att bygga mycket av spelet kring en spelare som har ett så kort kontrakt?
- Nej, nej. Det gör det inte. Det är en del av fotbollen. Det kan också komma oväntade skador eller att någon blir såld. Vi måste bygga med de spelarna vi har. Vi var i ett läge där vi inte kunde hämta in en spelare permanent med de kvaliteterna. Då var det näst bästa alternativet att låna in det.

Askou forsätter:

- Men vi såg med Kobleinn (Thordarson) att det gick väldigt fint. Vi lånade in honom och sen kunde vi göra ett avtal. Sånt ser man också. Vi ska få ut maximalt av de spelarna vi har. Sen förr eller senare går de vidare. Då är det upp till oss att se till att vi har en ny som är redo.

Annons

IFK Göteborg har inlett säsongen med en seger och två förluster. Blåvitt tar emot IFK Norrköping på Gamla Ullevi på lördag klockan 15.

Publicerad 2024-04-18 kl 16:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto