Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Radetinac framtid osäker: ”Funnits dialog med andra klubbar”

Foto: SCANPIX

Haris Radetinac sitter på ett utgående kontrakt med Djurgården.
Det förs samtal om en förlängning, samtidigt som det finns intresse från annat håll för den korsbandsskadade mittfältaren.
- Det har funnits dialog med andra klubbar genom mina rådgivare, säger Radetinac till Fotbollskanalen.

Under våren och sommaren 2015 var Haris Radetinac en av de viktigaste spelarna i ett Djurgården som hängde med i toppen av allsvenskan. I juli samma år åkte mittfältaren dock på en korsbandsskada på träning, och blev borta i nästan ett år. Efter att ha jobbat sig tillbaka från skadan hann 31-åringen bara spela 54 minuter i allsvenskan under våren innan han åkte på en korsbandsskada på det andra knät i mötet med Helsingborg den 22 maj.

Trots att han nu kämpar sig tillbaka från den andra allvarliga knäskadan på kort tid är Radetinac vid gott mod.

- Knät mår bra faktiskt. Eller, man kanske inte ska säga bra, men det går framåt. Jag känner mig ganska pigg och fräsch, säger Radetinac till Fotbollskanalen.

När är det aktuellt att gå tillbaka ut på planen igen?
- Den här gången har jag bestämt mig att inte lägga någon sådan press på mig själv som jag har gjort tidigare. Nu ska jag ta en dag i taget. Men tanken är att jag ska kunna spela när allsvenskan drar igång. Men att jag ska spela ”den och den matchen”, det ska jag inte sätta som mål. Men förhoppningsvis ska jag kunna vara med från starten. Jag har många månader kvar på mig, så det ska inte vara något problem. Det ska absolut kunna gå.

Att gå igenom rehab för en korsbandsskada för andra gången skiljer sig en del från första gången.

- Jag känner mig starkare och fräschare nu, mer mentalt förberedd på ett annat sätt. Jag vet vad jag kommer gå igenom. Nu behöver jag inte lära mig en massa om det jag går igenom, i och med att jag har gjort alla övningar och så tidigare. Det är mycket lättare nu. Jag kan lägga fokus på att göra rätt övningar i stället. Det känns mycket lättare och bättre den här gången, säger Radetinac.

Du känner att det underlättar mentalt att du gått igenom samma sak tidigare?
- Ja, den här gången var jag mest arg och besviken att det inte höll. Förra gången var jag mer ledsen, jag kunde inte acceptera det. När jag nu i våras fick beskedet att det var korsbandet var det bara att tänka ”fuck it” och få operationen gjord så fort som möjligt för att dra igång rehaben. Då hade jag också precis fått en unge en vecka innan jag skadade mig, så det blev en helt annan procedur hemma. Man hinner inte tänka, man kommer bara hem och har något att se fram emot. Sonen garvar lite, och så glömmer man allt som har hänt. Skadan har inte gått att påverka, jag kan bara påverka det som ligger framför mig. Det är väl det som har gjort att det har varit lättare att acceptera den här gången.

Som det ser ut just nu är det dock oklart om det blir en fortsättning i Djurgården för Radetinac. Den knäskadade mittfältarens kontrakt går ut vid årsskiftet. 

- Som jag har sagt tidigare i intervjuer har jag lagt mer fokus på att bli frisk. Det är det jag kan påverka. Det andra kan jag inte påverka. Jag har rådgivare som jobbar runt mig, och jag har en bra dialog med Djurgården. Förhoppningsvis löser det sig med Djurgården också, jag har haft en jättebra dialog med Bosse (Andersson, sportchef) och Henke (Henrik Berggren, vd), säger Radetinac.

Men samtidigt kommer du ju inte att vara helt återställd innan ditt kontrakt går ut…
- Jag vet. I januari/februari kommer jag kunna gå in i fotbollsspel med boll, då kommer jag kunna vara med oavsett vilket lag det handlar om. Jag vet vilken sits jag sitter i med skadan och att kontraktet går ut, men blir det så att står utan klubb i januari så har jag ekonomin att stå utan klubb i ett par månader och rehabträna innan jag hittar ett nytt lag. Men så långt kommer det inte att gå. Jag vet hur bra jag är och att det finns lag som vill ha mig. Djurgården vill också ha mig kvar, så det kommer att lösa sig till slut så småningom.

Har det funnits något konkret intresse från andra klubbar?
- Ingenting konkret ännu, men det har funnits dialog genom mina rådgivare. Det är för att jag har sagt att jag vill fokusera på rehaben, det jag kan göra bra från min sida. Sedan har jag en bra dialog med Djurgården. Därför har jag tagit det ganska lugnt, men jag vet att det börjar dra ihop sig. Jag kommer sätta i en växel till så kommer det att bli klart snart, förhoppningsvis.

Radetinac menar att han trivs bra i huvudstaden, men är samtidigt öppen för andra alternativ.

- Jag trivs ganska bra i Stockholm och jättebra i Djurgården och föreningen, utan att jag ens behöver gå in på supportrarna. Jag skulle vilja ge tillbaka till dem för det stödet jag har fått, och till alla kompisar och familjen. Men jag är öppen för allt. Jag stänger inga dörrar. Det kan vara allsvenskan, det kan vara utomlands - vad som helst.

När hoppas du att det blir klart med din klubbadress för 2017?
- Jag har inget speciellt datum eller så, men förmodligen kommer allt bli klart innan nyår, så att det blir nollställt från 2017 och jag kan fokusera på fotbollen. 

Publicerad 2016-11-02 kl 16:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER