POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Radetinac stressar inte med comeback: "Känns dumt att sätta något datum"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. De två senaste säsongerna har blivit förstörda av korsbandsskador. Nu närmar sig Haris Radetinac comeback - men Djurgården-stjärnan stressar inte.
- Det behöver inte vara bråttom som jag hade förra året, säger Radetinac till Fotbollskanalen.

2015 åkte Haris Radetinac på en korsbandsskada och fick stora delar av den säsongen. När yttermittfältaren gjorde startcomeback för Djurgården året efter skadade han samma korsband igen. Efter det tunga bakslaget i maj 2016 har Radetinac ingen stress med att komma tillbaka till spel.

Under tisdagen deltog 31-åringen i stora delar av Djurgårdens träning på Kaknäs, men inte i matchspel. När Radetinac är redo för match vill han själv inte slå fast.

- Det är svårt att säga. Vi siktar på att jag någon gång i maj ska börja spela matcher. Sedan vilket datum vet jag inte än, vi har inte satt något där än. Jag måste få lite mer träningar och så med laget. Nu har jag börjat mer och mer och jag var nästan med hela träningen. Och i april ska jag börja gå in i spelet också. Och om det känns bra där så kan man planera det längre fram. För just nu känns det dumt att sätta något datum eller någon press på mig själv. Det behöver inte vara bråttom som jag hade förra året, säger Radetinac till Fotbollskanalen.

Har det blivit extra viktigt att inte stressa med tanke på det stora bakslag du fick förra året?
- Det kändes egentligen inte som att jag stressade förra året heller, det kändes som att jag tog den tid det behövde och jag kände mig bra och jag klarade alla tester. Jag spelade två U21-matcher och sedan ett inhopp och sedan i andra matchen var det start. Så ser man till tid så skulle det inte ha varit något problem. Men antingen var det inte en bra operation eller så var det ren otur att det går sönder. Efter den andra gången har vi sagt att vi inte ska stressa och ta det som det kommer och följa planen och lyssna på läkarna och sjukgymnaster som tar hand om det här. Det är dem som bestämmer när jag ska gå in igen. Jag kan säga vad jag vill men det är inte jag som avgör den här gången.

Efter de två tunga skadorna vill Radetinac inte lova att han kommer att komma tillbaka i samma goda slag han var i innan de långa frånvaro-perioderna. Samtidigt är det inget som 31-åringen oroar sig nämnvärt över.

- Det är klart att man kan säga att 'jag kommer att vara bäst' eller 'jag kommer tillbaka' men det är bäst att låta tiden visa. Fotbollen sitter i huvudet så det gäller bara att komma i fysisk status och det är där jag jobbar varje dag. Sedan är det en lång säsong och jag kommer in i maj och sedan kommer en månad till uppehåll, så det finns gott om tid. Det gäller bara att tro på det man gör. Det ska inte vara några problem, säger Radetinac.

Hur ser du på ert lag i år, vad är känslan där ute på träningsplanen?
- Vi avslutade förra året jättebra. Vi har fått in någon till spelare, vi har fått in Kim också. Förmodligen kommer vi få in någon mer, som det går snack om. Så jag tycker det är bara positivt. Visst att det var lite sämre resultat i cupen, men jag tror det blir helt annorlunda när allsvenskan börjar. Sedan gäller det bara att få en bra start, men jag tycker att gruppen är ganska stabil och stark och det är många vinnare i laget. Så förhoppningsvis kan det hålla.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-21 kl 17:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå