Radetinacs drömträff gav Djurgården segern i cupgenrepet

Djurgården besegrade Lilleström med 1-0 i genrepet inför svenska cupen.
En drömträff av Haris Radetinacs i den första halvleken avgjorde det nordiska mötet.

Under lördagen fortsatte Djurgårdens försäsong när fjolårets ligafyra i Norge, Lilleström, kom på besök till Tele2 Arena för genrep inför svenska cupen nästa helg.

Då gjorde blårändernas nyförvärv Gustav Wikheim debut, då norrmannen fanns med från start när Djurgården mönstrade en ordinarie startelva. Albion Ademi, som stått för starka insatser på vänsteryttern där Wikheim kliver in, saknades i sin tur på grund av sjukdom.

När matchen blåstes i gång var det mycket Djurgården. Stockholmarna dominerade bollinnehavet och hotade flera gånger om. Wikheim såg pigg ut när han utmanade sin försvarare och kom förbi vid flera tillfällen, men efter första 20 minuterna var det alltjämt mållöst.

Matchens första stora målchans kom i slutet av halvleken. Wikheim hittade Rasmus Schüller utanför Lilleströms straffområde som drog till med ett volleyskott. Skottet var bra och Mads Christiansen i Lilleström-målet fick sträcka ut sig med sin fulla längd för att rädda.

Men till slut skulle målet komma. På tilläggstid i den första halvleken fick Haris Radetinac bollen på sin högerkant, vände inåt i banan och tog avslut. Skottet seglade sedan läckert in i det bortre krysset till 1-0 Djurgården.

- Man har sett honom göra det där tidigare på träning, men wow vilket mål, säger Schüller till DiscoveryPlus i halvtid.

I början av den andra halvleken var Lilleström nära att kvittera. Jacob Widell Zetterström kom ut lite långt på en djupledsboll, varpå Lilleström-spelaren fick iväg ett avslut förbi Djurgårdsmålvakten. Till Widell Zetterströms glädje smet avslutet precis utanför, dock.

Men närmare än så var inte Lilleström till en kvittering. Med 20 minuter kvar att spela kom Djurgårdens bästa chans i den andra halvleken. Haris Radetinac, Magnus Eriksson och Victor Edvardsen kombinerade sig framåt men anfallet slutade med en nick över.

Det blev bara ett mål i matchen, Radetinacs drömträff. Djurgården vann cupgenrepet med 1-0 och har hittills inte förlorat på försäsongen. Härnäst väntar Brage i svenska cupen.

Djurgården: Zetterström - Johansson, Löfgren, Ekdal, Bengtsson - Finndell, Schüller, Eriksson - Radetinac, Edvardsen, Wikheim.

Lilleström: Christiansen - Rösler, Ogbu, Dragsnes - Ranger, Krogstad, Mathisen, Murugesapillai - Helland, Adams, Svendsen.

Publicerad 2022-02-12 kl 16:54