Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Radetinacs första match sedan skadan - öppnar upp för inhopp i derbyt

Foto: Scanpix

Haris Radetinac gjorde idag sin första fotbollsmatch sedan korsbandsskadan. Efteråt öppnade mittfältaren upp för ett inhopp i derbyt mot AIK.
- Jag vill spela, säger han.  

Ett trasigt korsband och nio månaders skadefrånvaro senare gjorde Djurgårdens stjärnytter Haris Radetinac idag comeback i den blårandiga matchtröjan. Mittfältaren startade i U21-derbyt mot Hammarby och fick 25 minuters speltid innan han - enligt den förbestämda planeringen - blev utbytt.

Under sin tid på planen visade Radetinac ändå att han fortfarande besitter stor fotbollskunskap. Bland annat så var han nära att stå för en assist efter att ha lurat bort flera försvarare och skickat in ett bra inlägg mot straffområdet. 

- Det var såklart kul att få sätta på sig ett par fotbollsskor och spela match igen. Det var kortvarigt, men det var bra. Jag tittade ut mot bänken två gånger och sa att jag ville spela lite mer. Men det var redan bestämt sedan innan att jag skulle spela 25 minuter. Så jag försökte göra det så bra som möjligt under de minuterna man fick, sa han till Fotbollskanalen efteråt. 

Du såg ut att ha touchen kvar?
- Ja, de har sett bra ut de 4-5 veckorna som jag tränat. Jag försökte bara göra de så roligt som möjligt för de som kommit hit och tittat på mig under de korta minuterna som jag fick. Fotbollen sitter och det gäller bara att dra fram den och känna igen sig i sin position på planen.

Trots att det var mittfältarens första match på nio månader så berättade han att det inte fanns någon oro för knäet under sina spelminuter.

- Nej, jag har redan under träningarna försökt gå in i duellerna. Det är inte bra att tveka, då riskerar man bara att åka dit. Men det är klart att det alltid kommer att finnas i bakhuvudet någonstans. Samtidigt så är de det som är bra med träningar där man kör 4 mot 4, då hinner man inte tänka utan man är redan där i situationerna. Det är väl det som gör att man klarar av det, säger Radetinac. 

Vad är tanken för dig nu?
- Tanken är väl att jag ska spela en till U21-match, lite längre tid än idag. Går det bra där kan det bli aktuellt med ett inhopp i Allsvenskan.

Måndagen den 16 maj väntar ett stockholmsderby mot AIK, en match som många supportrar drömmer om att Radetinac ska kunna spela.

- Jag drömmer om att kunna spela direkt nu mot IFK Göteborg, men det är inte jag som bestämmer utan de gör läkarna och sjukgymnasterna. Man ska inte ha för bråttom och det är bättre att missa en match extra än att gå för tidigt, men jag vill ju spela. 

Du känner själv att du skulle kunna spela mot IFK Göteborg redan nästa måndag?
- Ja, men kanske inte från start. Det är tuffare. Jag får spara mig till kommande matcherna, kanske mot AIK efter det. 

Är du övertygad om att du kommer kunna komma tillbaka till samma form?
- Ja, absolut. Sedan får vi se hur stark jag ser ut och när jag är redo för 90 minuter.

Publicerad 2016-05-03 kl 19:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons