Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rajalakso tror att AIK-publiken kan bli för jobbig för AIK

Sebastian Rajalakso ser fram emot ett laddat derby imorgon där AIK:s egen publik kan bli till Djurgårdens fördel.
- Deras spelare kommer nog att märka av om det inte går som de tänkt sig, säger han till fotbollskanalen.se.

AIK är i ett tufft tabelläge, fjolårets dubbelmästare ligger på kvalplats med fem omgångar kvar. Nästa uppgift är derbyt mot Djurgården och Difs Sebastian Rajalakso känner av att det är lite extra nerv i det här derbyt.
- Det är klart att det är laddat och spänt, inte minst med tanke på AIK:s situation. Sen vi vill så klart vinna matchen mer än något annat på hela året. Man är väldigt laddad, säger han till fotbollskanalen.se.

Vad innebär AIK:s tabelläge för matchen?
- Att det är dem som har pressen på sig medan vi kan spela avslappnat.

- Vi känner oss trygga nu så AIK får det riktigt tufft om de tror att de kan hämta några poäng imorgon.

Är ni ett så mycket bättre lag som tabellen visar?
- Ja, det är klart. Vi har kommit igång nu och vi har någonting på gång där alla spelarna är i bra form just nu. Får vi till det, som senaste hemmamatchen mot Malmö, då är vi ett riktigt bra lag.

Kommer publiken att påverka matchen annorlunda imorgon än i vanliga derbyn?
- Det kan nog vara lite spänt. Vår publik kommer nog att vara mer avslappnad än AIK:s och deras spelare kommer nog att märka av om det inte går som de tänkt sig. Då får de höra protester från egna fansen och det kan vara jobbigt.

Samtidigt kan en Djurgårdsseger innebära att AIK sjunker allt djupare i botten och Rajalakso vill inte att AIK åker ut – speciellt inte då Hammarby redan lämnat allsvenskan och det i så fall skulle innebära en säsong 2011 utan stora derby.
- Det är roliga matcher och det är viktigt att de finns kvar. Det är inte bra om AIK åker ut, men de får i så fall plocka sina poäng mot andra än mot oss. Jag ser helst att de klarar sig kvar – men utan att de tar poäng mot oss.

Tricket att stoppa AIK är enkelt, i alla fall på pappret. Det är en spelare mer än någon annan som ska stoppas hos motståndarna.
- Det är klart att Bangura är i hyfsad form. AIK lever på honom nu och kan vi ta bort honom får AIK det svårt, säger Rajalakso.

Publicerad 2010-10-02 kl 13:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons