Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Rakip ångrar inte guldkalkylen: ”Fortfarande fyra poäng ner”

Foto: SCANPIX

Malmö FF:s äldre spelare har velat tona ner allt prat om guld. Erdal Rakip håller dock fast vid sin matematikräkning kring MFF:s sannolikhet att vinna SM-guld.

Erdal Rakip fick uppmärksamhet för sitt citat om att guldet var 98 procent klart med fyra omgångar kvar. Kári Árnason gav efter förlusten mot Östersund kritik mot det uttalandet till Sportbladet.

- Är det något man ska göra så är det att tona ner guldläget. Man går inte ut och säger att guldet är klart till 98 procent. Det är bara dumt, sa Árnason då.

Rakip ger dock ett leende och säger att han inte ångrar citatet.

- Nej nej, vi har fortfarande fyra poäng ner, så jag tror på det.

Samtidigt kan MFF säkra guldet idag mot Falkenberg, om de vinner och IFK Norrköping förlorar mot Elfsborg.

För 20-åringe Rakip har han varit en av de som har hoppat in flest gånger i hela Allsvenskan, 15 gånger. På 27 omgångar har han gjort tio starter, men bara två stycken på sin egentliga position som central mitt. Mot Falkenbergs FF kommer förmodligen den tredje, då Oscar Lewicki och Anders Christiansen är borta.

- Det är klart man vill spela mer på sin position, men man kan inte tycka synd om sig själv. Jag har spelat många matcher, jag har hoppat in i nästan alla matcher.

- Jag tycker ändå jag har gjort ganska bra matcher där (på kanten), kommit in i det mer och mer.

Till detta är laget så pass frånvarotungt att bänken består av Teddy Bergqvist (17 år), Dennis Hadzikadunic (18), Samuel Adrian (18), och Pavle Vagic (16), samtidigt som både Mattias Svanberg (17) och Andreas Vindheim (21) kan ta sig in i startelvan.

- Vi är ett lag, vi hjälper varandra. Det spelar ingen roll vilken ålder, om du är 15 eller 36 år. Vi är för att hjälpa varandra, kanske någon yngre har någon egenskap där han är bättre än mig, där han hjälper mig.

Rakip säger också att det inte finns några kontraktsdiskussioner med MFF just nu, utan att de väntar till efter säsongen. Kontraktet går ut efter 2017. Han har heller fortfarande inget intresse av Makedoniens eller Turkiets landslag, trots deras försök att övertyga om ett byte. 

Allsvenskan

Toppen i allsvenskan

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 23 15 5 3 23 50
2 Djurgårdens IF Europa League-kval 24 13 5 6 19 44
3 BK Häcken Europa League-kval 24 11 8 5 13 41
Publicerad 2016-10-26 kl 06:45
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER