POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rakip vill förlänga med Malmö: "Spelat i MFF hela mitt liv"

Foto: Bildbyrån.

Självskriven i MFF – men petad till U21-EM.
Nu berättar Erdal Rakip om framtiden hos mästarna – och besvikelsen kring Håkan Ericsons beslut.
- Jag hade kunnat hjälpa landslaget med mina kvaliteter, säger han till Fotbollskanalen.

I helgen sparkar allsvenskan i gång igen. Serieledaren och regerande mästaren Malmö FF ställs mot nykomlingen AFC Eskilstuna.

En bidragande orsak till MFF:s starka vår är mittfältaren Erdal Rakip som fått stort förtroende av Magnus Pehrsson under 2017. Till skillnad från föregående säsong har Rakip fått mycket speltid och startat i nio av klubbens tolv matcher. I de övriga tre har han agerat inhoppare.

- Jag har fått spela mycket, har fått mycket förtroende från tränaren och samtidigt har jag gjort det bra också. Det beror både på tränaren och på mig, säger mittfältaren själv till Fotbollskanalen.

- Förra säsongen kanske jag spelade en, två matcher och sedan satt jag på bänken en match. Under våren har jag fått spela mycket och det har varit mycket startmatcher. Jag har fått självförtroende och det har fungerat bra.

Efter att Malmö FF gjort klart med Sirius succéspelare Kingsley Sarfo tätnar konkurrensen än mer på Malmö FF:s mittfält. Men enligt Erdal Rakip är varken han eller Sarfo garanterade en plats i elvan.

- Det känns som att med Magnus, om man presterar får man spela, det är så det ska vara. Om man gör det bra får man belöning tillbaka.

Du sitter på ett utgående kontrakt, hur ser situationen ut där?
- När det är saker utanför plan sköter agenten allt det. På planen sköter jag mitt. Det är klart jag snackat lite med Hasan (Cetinkaya) men jag sköter mitt på plan så sköter han det utanför.

Men du vill förlänga avtalet?
- Ja, det är klart. Jag har spelat i Malmö hela livet så varför inte fortsätta?

Vet du om din agent och klubben förhandlar?
- Jag tror att de har snackat, jag vet inte vad de kommit fram till. Jag kommer träffa Hasan lite längre fram och då får vi se.

Det var många som hade velat se 21-årige Rakip i U21-landslagets EM-slutspel i Polen. Men Håkan Ericson gick på andra spelare – och Rakip valde att avsäga sig platsen som reserv.

- Jag går på semester i stället. Jag tänker åka iväg men vet inte vart, sa Rakip till Sportbladet.

Med lite distans till laguttagningen vidhåller Rakip att han hade kunnat göra skillnad i Blågults spel. Sverige, som vann mästerskapet under 2015, åkte som bekant ut ur turneringen redan i gruppspelet.

- Det är klart man blev besviken. Jag var i form då och är fortfarande i form. Jag tror att jag hade kunnat hjälpa landslaget med mina kvaliteter, säger han.

Tittade du på mästerskapet?
- Ja, jag kollade på hela gruppspelet och det är klart att man håller på dem. Det var tråkigt att man åkte ut.

Vad var det som saknades tycker du?
- Jag vet inte exakt. Det fungerade defensivt, men man hade lite otur. En bollvinnare, en målgörare och en ytter som kan utmana, det hade kunnat behövas i laget.

Vad har du själv utvecklat under säsongen?
- Besluten jag tar, det går snabbare, jag tappar inte lika mycket bollar som för kanske ett, två år sedan. Innan var man var lite yngre och man tog felbeslut hela tiden. Självförtroende gör mycket så klart.

Publicerad 2017-06-30 kl 19:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå