Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rakt in i hetluften för AIK-förvärven: ”Stort att göra debut”

Allsvenskan

SOLNA. I sin första match som uttagningsbara kastades de båda nyförvärven Rasmus Lindkvist Nicolas Stefanelli in från start i AIK.
- Det var stort att göra debut, säger Stefanelli till Fotbollskanalen.

1:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter en del frågetecken stod det i går helt klart att allt pappersarbete var igenom och att samtliga AIK:s nyförvärv Nicolas Stefanelli, Rasmus Lindkvist och Robert Taylor var uttagningsbara till dagens möte med IFK Norrköping på Friends Arena.

Lindkvist och Stefanelli kastades båda in från start av tränare Rikard Norling och fick spela 90 minuter i 1-0-segern.

- Det var en svår match, men det var stort att göra debut. Det tog lång tid innan vi kunde göra det första målet, men när vi väl hade gjort det kändes det bra, säger Stefanelli till Fotbollskanalen efter matchen.

Stefanelli fick lämna planen mållös, men hade flera chanser att näta.

ANNONS

- Så är det i fotboll, ibland blir det mål och ibland inte. Men det viktigaste är att jag kommer till chanser. Fortsätter jag att jobba på så kommer det nog komma mål också.

Hur tycker du att samarbetet med lagkamraterna var?
- Det var en bra kemi med lagkamraterna. Det tog ganska lång tid innan vi fick in första målet, men det kommer bli bättre för varje match som går. Det blev inget mål i första halvlek, men matcherna är ju 90 minuter. Vi körde på i andra halvlek och det blev bättre och bättre.

Stefanelli kan kommunicera på spanska med sin anfallskollega Henok Goitom, som gjort flera år i Spanien och La Liga, men med resten av lagkamraterna är det engelska som gäller.

- Jag är inte jätteduktig på engelska, men det är tillräckligt för fotbollstermerna. På planen är det ganska korta grejer man pratar om, så det fungerar.

ANNONS

Du såg Europa League-mötet med Klaksvik på läktaren här för en dryg vecka sedan, nu fick du vara på planen. Vad säger du om stämningen?
- Det är klart att det blir en annan sak när det är så mycket folk som i dag. När folk ropar ”Argentina, Argentina” känns det som att jag är på hemmaplan. Det var jättekul att det var så mycket folk.

Även Rasmus Lindkvist var nöjd med sin debut.

- Jag har en skön känsla. Det var skönt med tre poäng, säger han till Fotbollskanalen.

Lindkvist, som mest spelat vänsterback i Vålerenga som han närmast kom från, tog plats som wingback i AIK:s fembackslinje.

- Det var en lite ovan roll att kliva in i. Men ju längre matchen gick desto bättre gick det.

Hur tycker du att du har kommit in i laget under första tiden i AIK?
- De har tagit hand om mig bra och visat vad jag ska göra. Jag har kommit in i det bra, säger Lindkvist.

ANNONS

Så här säger AIK:s tränare Rikard Norling till Fotbollskanalen om de båda nyförvärvens insatser i sina debuter:

- Vi har en bra stab som har jobbat med dem i två veckor för att få dem att förstå vad vi är ute efter. Jag tycker att det var glädjande att se, man kunde se att de inte behövde undra över hur saker och ting skulle gå till i vårt spelsätt. Båda spelar ut en väldigt viktig match mot ett topplag när det står och väger. Så det bådar gott. Jag tror att det finns en fin kapacitet i de båda.

Det tredje nyförvärvet, Robert Taylor, var uttagningsbar men stod utanför truppen till dagens match.

Se höjdpunkterna från matchen mot Norrköping i spelaren.

Publicerad 2017-07-16 kl 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto