POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ranégie lär försvinna i sommar: "Håller för de största ligorna"

Trots stiltje - Mathias Ranégie försvinner i sommar.
- Det är ju självklart, så bra som han har varit, säger Oliver Cabrera.

- Fotboll är en färskvara. Fortsätter han så här så kommer han utomlands, säger hans agent Oliver Cabrera till FotbollDirekt.se.

- Det är ju självklart, så bra som han har varit. Att det inte synts utåt har bara med en sak att göra - att jag inte håller på och lansera spelare som vissa andra agenter gör.

Tystnaden kring Mathias Ranégie har annars förbryllat.
Häcken säger sig inte ha tagit emot ett enda samtal om sin skyttekung, sånär som på ett mindre norskt bud i våras.
Men Ranégies agent Oliver Cabrera tycker inte att det är så konstigt. Utlandsintresset finns där och nu är den allsvenske skytteligaledaren högaktuell för en utlandsflytt i sommar.

- Jag och Sonny Karlsson i Häcken sköter det här internt, så kommer vi gå ut med det när det finns något konkret. Just nu gör det inte det, men det finns ett stort intresse, självklart.

Häcken ser onekligen ut att ha en stortransfer på gång. Men hur stor? Sportchefen Karlsson jämförde nyligen Ranégie med namn som Mohamed Bangura, värderas till mellan 30-35 miljoner - och med Tobias Hysén och Alexander Gerndt, båda ansedda i 20-miljonersklassen.

- Nej, det där vil jag inte ge mig in på. Sådant kan andra agenter syssla med - det är upp till Häcken att bestämma.

Du har tidigare gått ut med att det finns klubbar från Tyskland, Holland, Frankrike och England?

- Det har funnits intresse från många olika håll och jag gick ut med några länder. Därmed inte sagt att det är något som vi jobbar med nu.

- Fotboll är en färskvara och fortsätter han så här så är det självklart att det kommer konkreta bud. Leder man skytteligan så överlägset så kommer intresset av sig självt.

Cabrera och Ranégie siktar högt, och agenten ser inga övre gränser vad gäller nivån för Häckens skyttekung.

- Med den styrka, snabbhet och den teknik han har för sin storlek... han håller för de högsta ligorna. Jag tycker att han är Sveriges bästa forward och det är märkligt att han inte är med i landslaget.

- Sedan gäller det att hitta en klubb som passar med den spelartyp han är. Spelar de omställningsspel? Ja, då kanske det inte passar så bra. Ryktet om Wolfsburg kom nog upp just därför, han liknar de forwards de haft tidigare.

Anton Zetterman - Ola Gustavsson

Publicerad 2011-07-05 kl 19:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå