Rasmus Elm: Det var tungt mentalt

Kalmar FF reste sig snabbt efter misslyckandet i kvalet till Champions league och visade att laget vill slåss om SM-guldet även i år.
I lördagens allsvenska match vände svenska mästarna 0-1 till 2-1 borta mot Brommapojkarna.

Det snöpliga uttåget i kvalet mot ungerska Debrecen i onsdags satt i Kalmarspelarna, främst i huvudet.

-Det var en väldigt seg start i dag. Det var tungt mentalt och det mentala påverkar ju den fysiska prestationen, säger landslagsmittfältaren Rasmus Elm till TT.

BP och Kalmar möttes även förra lördagen, ett möte som slutade med 3-1-seger till Kalmar, som vände 0-1-underläge sista kvarten.

Olyckskvart När BP var nykomling 2007, hade laget väldiga problem att hålla i spelet. Men stockholmarna har utvecklats och vårdar bollen ömt.

BP inledde bäst och kunde ha haft mer än 1-0 i halvtid. Typiskt nog var det en aning väl välvårdat spel som ledde till Kalmars kvittering. I stället för att få iväg bollen långt tafflade hemmaförsvaret iväg den till Daniel Mendes som fick fritt skottfält. BP:s målvakt Kristoffer Nordfeldt räddade till hörna, men där var hemmalaget återigen inte med och Stefan Larssons inlägg smet förbi alla huvuden och in i mål.

Sex minuter senare var det på nytt virrigt i BP:s straffområde, något som Daniel Mendes utnyttjade genom att pilla in 2-1.

-Vi gör en riktigt dålig kvart nu också. Senast var det sista kvarten i andra halvlek, nu var det första. Och under den kvarten gör Kalmar två mål, säger BP:s assisterande tränare Roger Sandberg.

-Det är väl skillnaden mellan nykomlingar och svenska mästare, att Kalmar vinner såna här matcher.

Mesta vändarna Just vändningar har blivit en kalmaritisk specialitet. Matchen mot BP var den fjärde i årets allsvenska - bäst i serien - där Kalmar FF kommit tillbaka från 0-1 och vunnit.

-Vi är starka och har ett tryggt spel som vi är säkra på fungerar. Vi vet att matchen öppnar sig och att om motståndarna missar så utnyttjar vi det, säger Rasmus Elm.
Kalmar stängde matchen och trepoängaren innebär att laget går upp på andra plats bakom IFK Göteborg.

Brommapojkarna är inblandat i bottenstriden, men har i år tagit fyra poäng mer än under motsvarande period för två år sedan när laget åkte ur.