Rasmus Elm svarade för nytt drömmål i toppmötet

Kalmar förlängde på söndagen sin förlustfria svit till åtta raka matcher när de besegrade Elfsborg med 3-1 (1-1). De tog därmed också över den allsvenska serieledningen.

Kalmar förlängde på söndagen sin förlustfria svit till åtta raka matcher när de besegrade Elfsborg med 3-1 (1-1). Kalmar tog i och med segern över
den allsvenska serieledningen.

-Det var det nog ingen utifrån som trodde efter vår inledning på säsongen och inte vi själva heller, sade Kalmars lagkapten Henrik Rydström.

Efter att ha haft den sämsta säsongsinledning någonsin för ett svenskt mästarlag så har Kalmar nu hittat rätt igen. I och med segern så har de nu en oavgjord och sju segrar på de senaste åtta matcherna.

-Det är samma känsla nu som vi hade förra året, vi har så otroligt många olika sätt vi kan göra mål på, kommenterade Henrik Rydström.

Mot Elfsborg blev det dock ingen enkel seger för Kalmar. Matchen var mycket jämn det var två välorganiserade lag som inte bjöd varandra på några ytor i onödan. Det var dessutom en ganska tuff match. Elfsborg fick sin tränare Magnus Haglund uppvisad på läktaren redan efter 17 minuter.

-Det var vid en inkastsituation då domaren ger inkastet till Kalmar trots att deras spelare var sist på bollen. Linjedomaren står precis bredvid mig och ser det, men agerar inte. Jag lade min hand på linjedomarens axel, det var dumt av mig, men något jag gjorde i stridens hetta, kommenterade Haglund.

Första halvlek bjöd också på två mål. Första ut var Kalmar som tog ledningen genom David Elm efter fint förarbete av Daniel Sobralense och Stefan Larsson.
Glädjen blev dock kortvarig då Helgi Danielsson kunde kvittera bara två minuter senare.

Andra halvlek började precis lika jämt som den första, men matchbilden ändrades något tack vare ett konstmål av Rasmus Elm. Den ständigt proffsaktuelle landslagsmittfältaren drog till med vänstern och bollen träffade båda stolparna innan den letade sig över mållinjen.

Elfsborg försökte att pressa på i slutet av matchen, men skapade inga heta kvitteringschanser. I stället kunde Kalmar kontra in 3-1 genom Abiola Dauda.
I och med segern tog Kalmar också över serieledningen då göteborgsderbyt mellan IFK och Häcken slutade oavgjort.

Men trots allt detta var inte kalmartränaren Nanne Bergstrand nöjd.
-Så bra som vi spelade de första tio minuterna har vi inte spelat på hela säsongen, men vi har heller inte spelat så dåligt på hela säsongen som gjorde de andra 80 minuterna. Spelar vi så dåligt så duger inte det för att vara med i toppen av allsvenskan.

Bergstrand fick dock mothugg av sin lagkapten.
-Nanne pratar så mycket. Han har bara börjat jobba för att plocka ned oss på jorden igen, sade Henrik Rydström.

KALMAR FF-ELFSBORG 3-1
D.Elm (35), Danielsson (38), R.Elm (61), Dauda (89)