Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ratade utlandsproffset jagas av HIF: ”Svaret är ja”

Allsvenskan

I kylan i Belgien. Nu på väg mot allsvensk comeback - i Helsingborg.
- Svaret på frågan om de vill ha Magnus är: Ja, definitivt, säger Erikssons agent Per Jonsson till Fotbolls-Expressen.

Foto: Scanpix

Efter bara fyra månader lämnar Magnus Erikssons belgiska Gent. Nu kan han hastigt bli Nikola Djurdjic ersättare i HIF – hans agent öppnar i dag dörren på bred front mot ex-mästarna.

- Svaret på frågan om de vill ha Magnus är: Ja, definitivt, säger Erikssons agent Per Jonsson.

I Gent har han inte alls lyckats göra sig gällande. Efter två tränarbyten är drömmen om livet som utlandsproffs snabbt förbytt i mörker för Åtvidabergs tidigare succéanfallare.

- Man lever ju sin dröm som har slagit över till att bli en mardröm. Jag går och väntar och väntar på att få spela och nu är det i det stadiet att jag inte ens är med i truppen, säger Eriksson till Fotbolls-Expressen.se.

ANNONS

I november tog Bob Peeters över laget – och där i från har allt låst sig för Eriksson.
- Vi har inte klickat. Vi har haft tre olika tränare under min tid och han var inte med och tog dit mig. Då kan det bli så här, att det blir så jävla motigt direkt.

Erikssons agent Per Jonsson:

- Vi försöker hitta en lösning, men är precis i startgropen och pratar med klubben. De vill helst låna ut, säger agenten till SportExpressen.se.

Jämte avslöjar Magnus Eriksson hur nära det var att det hade blivit Helsingborg redan i somras.

- Det var ganska nära (i somras). Vi hade kommit långt, och jag hade ett jättebra snack med (Helsingborgs sportchef) Jesper Jansson. Han förstod hur jag kände när jag fick kontraktet utomlands och köpte det. Men han ville jättegärna att jag skulle komma. Det var jättetufft att inte tacka nej till dem. Vi hade en god dialog då och vi får se hur det blir i framtiden, säger Magnus Eriksson.

ANNONS

Agenten Per Jonsson till Expressen om HIF i nuläget:

- Jo, vi har haft kontakt. Jag pratar med Jesper ganska ofta om både det ena och det andra. Så svaret på frågan om de vill ha Magnus är: Ja, definitivt, både Jesper och Roar (tränaren Hansen). Men det vill andra klubbar också. Jag skulle inte själv satsa pengar på någon klubb, för jag vet inte vart det lutar åt, säger Jonsson.

Publicerad 2012-12-17 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto