Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rättegången mot Djurgården-spelaren har inletts - yrkar på utvisning

Allsvenskan

Rättegången mot den våldtäktsmisstänkte Djurgården-spelaren har inletts.
Då yrkar åklagaren att spelaren ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända.
- Utvisningsyrkandet bestrids, säger spelarens försvarare.

Foto: Bildbyrån.

På onsdagen inleddes rättegången mot Djurgården-spelaren som är häktad misstänkt för bland annat våldtäkt.

Spelaren leddes in i rätten iförd gröna häktningskläder och handbojor.

Åklagaren inledde med att säga att våldtäkten ska ses som en gärning, en fullbordad våldtäkt, eftersom det är samma förlopp men med olika moment, och att den skedde med våld.

Vidare yrkade åklagren för kränkande fotografering.

- Han har olovligen och i hemlighet filmat vid sju tillfällen. Han begick gärningen med uppsåt. Slutligen narkotikabrott. Han har olovligen använt tramadol, säger åklagaren innan och avslutar med kompletterande stämningansökningar:

Annons

- Yrkande om utvisning, att han utvisas från Sverige och förbjuds att återvända hit.

Sedan fick spelarens försvarare ordet och berättade om hans inställning.

- Han vidgår att han haft vaginalt samlag med målsäganden, att det har skett med samtycke. Han har inte hållit fast målsäganden. Han har slagit målsäganden med öppen hand på rumpan.

- Han vidgår att han har filmat målsäganden vid de aktuella tillfällen men att det inte har skett olovligen och inte heller i hemlighet. Han förnekar även att han använt narkotika. Utvisningsyrkandet bestrids.

Det berättades även om ett enskilt anspråk och det att det yrkas att tingsrätten ska förpliktiga spelaren att till målsäganden utge skadestånd med 220 000 kronor i fall för kränkning och 15 000 kronor för sveda av värk.

Därefter fortsatte rättegången bakom stängda dörrar.

Annons

Till förhandlingen är bland annat en lagkamrat i Djurgården kallad som vittne.

I förundersökningsprotokollet finns en sms-konversation mellan spelaren och kvinnan, från dagen efter händelsen. Av den framgår att spelaren skrivit exempelvis följande till kvinnan:

"Jag är verkligen ledsen för allt som hände i går".

När kvinnan därefter skrev att mannen våldtog henne svarade han först att det är en lögn. När hon sedan skrev: "Du vet att det är det sant" blev svaret från spelaren:

"Snälla, förlåt för allt".

En lagkamrat i Djurgården har i polisförhör, som vittne, berättat hur den misstänkte mannen tidigare i höstas visade en video där han har sex med en tjej. Lagkamraten säger att han reagerade på det och då förklarade för den misstänkte spelaren att det inte är okej att "filma på det sättet".

En annan lagkamrat har uppgett i vittnesförhör att den våldtäktsmisstänkte spelaren dagen efter matchen mot Degerfors berättade att han haft sex med en tjej under natten. Den lagkamraten är kallad till förhandlingen i tingsrätten som vittne.

Annons

Djurgården-spelaren som nu åtalats har i polisförhör berättat att han och målsäganden hade sex den aktuella natten, men han förnekar att han våldtog henne. Han förnekar även att han ska ha slagit till kvinnan och bett henne att "hålla käften".

Sms-konversationen som nämns ovan, i vilken spelaren bad kvinnan om ursäkt, fanns inte i hans telefon när polisen tog den i beslag. I förhör har han bekräftat han att han raderade den.

- Det var inget viktigt, har han sagt.

Publicerad 2022-11-09 kl 10:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto