Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ravelli: ”Han var killen som aldrig gav upp”

Foto: TT

Ravelli och Ingesson i landslaget 1994

Klas Ingesson, Tomas Ravelli och Roland Nilsson spelade tillsammans i Göteborg under slutet på 80-talet. Idag sörjer Ravelli och Nilsson sin vän efter att Ingesson gått bort i cancer.
– Livet är skört, säger Roland Nilsson till fotbollskanalen.se. 

Det är en tagen Tomas Ravelli som under onsdagen nås av beskedet att Klas Ingesson har avlidit. De båda landslagshjältarna lärde känna varandra när de spelade tillsammans i Göteborg och med dämpad röst berättar målvakten hur han kommer att minnas sin vän Ingesson.

– Klas var ju den killen som aldrig gav upp. Han kämpade och slet och fick inte så mycket eloger efter matchen utan han gjorde sitt jobb i det tysta. Klas, både som fotbollsspelare och som människa, var en oerhört tidmid och trevlig kille det fanns ju inga baktankar hos honom över huvudtaget utan han var rak och fullkomligt ärlig med alla. Det tror jag att alla som har lärt känna honom vet, säger Ravelli.

Beskedet om att Klas Ingesson avlidit var något som både Ravelli och Nilsson har haft svårt att greppa.
 – Det var svårt att tro att det var sant. Man har ju alltid hoppats att Klabbe skulle klara det och att det skulle lösa sig, säger Roland Nilsson och fortsätter:
 – Jag smsade lite med honom om hans sjukdom. Trodde det skulle gå vägen. Men det gick inte den här gången.

Ravelli berättar att hans telefon ringt under hela dagen och att han inte har fått någon tid att tänka på minnen de delat.
– Jag har inte kunnat samla mina tankar. Utan nu är det mycket att försöka uttrycka den sorgen man känner inombords på ett sätt som är verbalt okej.  Jag har svårt att tänka något djupare nu. 

Publicerad 2014-10-29 kl 11:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons