Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Regeringen: Huliganutredningen fortsätter så snart som möjligt

Regeringens nationella samordnare i huliganfrågor, Per Unckel, avled på onsdagen. Men utredningen fortsätter.
- Absolut, arbetet är oerhört viktigt, säger Karolin A Johansson, pressekretare hos idrottsministern.

Det var tidigare under våren som regeringen, med Kulturdepartementet och dess chef Lena Adelsohn-Liljeroth tillsatte en nationell samordning kring idrottsrelaterat våld. Syftet är att komma till rätta med huliganism kring särskilt fotbolls- och hockeymatcher, och uppdraget skulle utföras av Stockholms landshövding Per Unckel (M).

Men på onsdagen meddelar Länsstyrelsen i Stockholms län att Unckel avlidit vid 63 års ålder efter en tids sjukdom. Vem som nu fortsätter hans tvååriga mandat att utreda idrottsvåldet är inte bestämt.

- Det är väldigt tidigt att säga just nu. Det som däremot är klart är att utredningen fortgår, den är väldigt, väldigt viktig och försvinner inte. Men vi tillsätter en annan nationell samordnare, säger Karolin A Johansson, pressekreterare hos Lena Adelsohn Liljeroth.

Nu fungerar arbetsgången så att Kulturdepartementet som ”äger” frågan ansvarar för att någon som kan ta vid efter Unckel.

- Exakt när den nya personen är på plats är helt enkelt för tidigt att säga. Det som hänt var ju naturligtvis inte väntat. Men tillsättningen sker så snabbt som möjligt, säger Karolin A Johansson.

Hon berättar att Per Unckel rapproterat fortlöpande till departementet om sitt arbete, men att det är svårt att avgöra precis hur långt han kommit med processen.

Publicerad 2011-09-21 kl 10:11
Annons
Annons
Annons