Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Regeringen vill höja publiktaken mer: "Kommer göra stor skillnad"

Allsvenskan

Betydligt större publik från och med 1 juli?
Det vill regeringen nu göra det möjligt för.
- Det kommer att göra stor skillnad för många, framför allt de stora evenemangen, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) till TT.

Foto: Bildbyrån.

Sedan tidigare ingår det i regeringens plan för att stegvis avveckla restriktionerna att höja publiktaken för fotbollsmatcher, konserter och andra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från den 1 juli.

Enligt planen kommer till exempel 3 000 personer att tillåtas i publiken på utomhusevenemang med sittplats. Nu öppnar regeringen för betydligt större publik.

De har skickat ett förslag som gör gällande att maxtaket ska gälla per sektion och inte totalt på hela arenan.

- Det kommer att göra stor skillnad för många, framför allt de stora evenemangen, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) till TT.

ANNONS

Socialminister Lena Hallengren (S) säger följande till TT:

- Sannolikt gäller detta för de allra största evenemangen, och det är oavsett vilka evenemang det är. Det är yta och möjlighet till avstånd som är avgörande. Det får inte bli trängsel.

För att kunna ta in mer publik är förutsättningen att lokalen eller arenan är tillräckligt stor för att kunna delas in i sektioner, samt att publiken på de olika sektionerna kan hållas åtskilda.

I uppdraget som regeringen fick från Folkhälsomyndigheten ingick det även att undersöka testning eller vaccinationsbevis, men det är inget som de kommer föreslå just nu.

Publicerad 2021-06-14 kl 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto