Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Richard Magyar: "En ära att få spela för Hammarby"

Mittbacken Richard Magyar är tillbaka i svensk fotboll - nu i Hammarby.
- Det är en ära. Hammarby är en storklubb med fantastiska fans, säger Magyar till Fotbollskanalen.

I vintras lämnade han Halmstad, där han varit kapten, för spel i schweiziska FC Aarau. Men klubben ramlade ur sin serie och därför bröt Richard Magyar sitt kontrakt. För två veckor sedan skrev han så på för Hammarby i allsvenskan

Den 24-årige mittbacken återvänder alltså till Sverige.

- Hammarby är en storklubb, även om det här är första året efter spel i superettan. Men man får se på det långsiktigt och Hammarby har fantastiska fans. Det är en ära att få spela här, säger Magyar.

- Hammarby kan erbjuda något som många andra svenska klubbar inte kan. Då tänker jag på inramningen och storleken på klubben. Det är lockande. Sen får man se till sig själv: "Passar jag in? Kommer jag kunna bidra till föreningen?" Det kan man aldrig veta på förhand, men jag har vägt för och nackdelar och det har känts väldigt bra med Hammarby.

Magyar har stora förhoppningar om att Nanne Bergstrands bygge ska bli något att räkna med i allsvenskan framöver.

- Jag tror på det här. Men jag vet att man måste se det långsiktigt. Vi fick kvala oss kvar med Halmstad efter att ha gått upp från superettan, och sen året efter tog vi en tiondeplats. Alla vill att det ska bli succé direkt men det är ett långsiktigt projekt. Om man göra sitt bästa varje dag och håller sig till planen blir det bra.

Men trots det långsiktiga tänket skrev Magyar bara på för två år med Hammarby.

- Det kändes bäst, helt enkelt.

Vad säger du om Hammarbys fans?

- Det är fantastiska fans, så klart. Vad mer ska man säga? Alla känner till dem. När man spelat här har man fått energi från dem. Nu får man dem bakom sig. De är fantastiska.

Det var i superettan 2012 som Magyar fick känna på att möta Hammarby på bortaplan. Då på Söderstadion.

- Det var helt magiskt. Tyvärr förlorade vi då, men det var en magisk match som jag alltid kommer att komma ihåg. Det var internationell klass på supportrarna, säger mittbacken.

Publicerad 2015-07-20 kl 10:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons