Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Riddersholm avslöjar - fick förfrågan från klassisk klubb

Allsvenskan

Glenn Riddersholms sejour i IFK Norrköping blev kort - efter bara en säsong fick han sparken.
Nu avslöjar dansken att han fick en oväntad förfrågan från en klassisk klubb 2019.
- De hade någon form av kris, säger Riddersholm till tipsbladet.

Foto: Bildbyrån.

I Sverige är Glenn Riddersholm mest känd för att han basade över "Peking" under säsongen 2023. Men hans sejour i klubben blev kort. Redan efter en säsong fick han sparken. Kort därefter kom det uppgifter om att han hade sökt tränarjobbet i Hammarby - och att det var just därför han fick kicken. 

Men mellan åren 2019 och 2021 var Riddersholm tränare i danska Sønderjyske, som för tillfället huserar i den danska andraligan. Där fick han en oväntad förfrågan - från en klassisk klubb. Skotska Hearts hörde nämligen av sig till 51-åringen och var mycket intresserat. 

- I november 2019 fick jag en förfrågan om att Hearts var intresserat av mig. De var i någon form av kris och via mitt goda nätverk skulle jag kunna bli en kandidat där, säger Riddersholm i en intervju med Tipsbladet. 

Annons

Så Haysen (Sønderjyskes dåvarande sportchef Hans Jørgen Haysen) fick en förfrågan. Jag sa att jag ville leva upp till mitt kontrakt och att jag var glad över att vara där. Men också att det var en möjlighet jag ville ha eftersom det var en storklubb och det kunde bli ett superspännande projekt för mig.

Riddersholm berättar att en övergång till Hearts var nära. Sønderjyske hade en tuff säsong, och framåt hösten kom klubben i princip överens med Hearts om Riddersholm. De krävde bara att Riddersholm skulle slutföra höstsäsongen med klubben - sedan var det bara att packa väskorna och åka till Skottland. Men klubben backade till slut. 

- Det var just det med de sex matcherna under resten av höstsäsongen som inte funkade. För varje runda som gick förlorade Hearts mer och mer, de ville ha mig tidigt. Då vidhöll Sønderjyske att de avslutar hösten med mig. Då ökade pressen på Hearts ledning - och de anställde en tysk tränare istället. 

Annons

Förutom Norrköping och Sønderjyske har Riddersholm basat över bland annat Midtjylland. Han har även varit assisterande tränare i belgiska Genk.

Publicerad 2024-02-20 kl 10:31
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto