Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rinne presenteras under fredagen: "All möjlighet att ta förstaplatsen i landslaget"

Foto: TT

Under fredagen kommer Jacob Rinne att presenteras av belgiska Gent, det bekräftar målvaktens agent Miro Jaganjac.
- Han gör den här flytten för att det är så pass öppet vem som ska bli förste landslagsmålvakt, säger Jaganjac till Fotbollskanalen.

Örebro SK-målvakten Jacob Rinne lämnar klubben för belgiska Gent. Under onsdagskvällen avslöjade Sportbladet att klubbarna är överens. Rinne är i Belgien och genomför den obligatoriska läkarundersökningen med storklubben Gent. Under fredagen kommer övergången att bli officiell, det bekräftar hans agent Miro Jaganjac för Fotbollskanalen.

- Det är ett jättebra steg utifrån det de har presterat de senaste åren ute i Europa och den arena de har byggt och vilka förutsättningar de har för att fortsätta avancera. Och att de precis har sålt sin målvakt till Newcastle. Det är bara för honom att göra det lika bra som i allsvenskan så kommer han att avancera väldigt mycket, säger han.

Gent tog sig överraskande förbi gruppspelet i Champions League den gångna säsongen, innan Wolfsburg blev för svårt i åttondelen. Trots att Rinne inte var med i EM-truppen är ett stort mål med flytten att etablera sig i A-landslaget, där Andreas Isaksson lämnat en stor lucka efter sig.

- Han gör den här flytten för att det är så pass öppet vem som ska bli förste landslagsmålvakt. Och vi är helt övertygade om att med den här flytten, och få spela ute i Europa och i den här ligan, så har han alla möjligheter att ta förstaplatsen i landslaget, säger Miro Jaganjac.

Rinne såg ut att bli den som skulle vakta buren för Sverige i OS i Rio i augusti. Men flytten gör med största sannolikhet att det inte blir något OS för 23-åringen.

- Det får Jacob ta först och främst med klubben här, och även med Håkan (Ericson, förbundskapten för OS-laget). Men jag skulle bli väldigt förvånad, tyvärr, om han skulle vara med i OS, säger Jaganjac.

Publicerad 2016-06-30 kl 18:29
Annons
Annons
Annons