Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Riskkapitalister beredda köpa loss Guidetti

John Guidetti är aktuell för Djurgården - och nu förstärks uppgifterna. Dels av att riskkapital-miljoner uppges vara klara - men också för att Guidetti personligen ska ha öppnat för förhandlingar.

- Det finns folk som är beredda att gå in i rätt läge. Vi behöver hjälp när det handlar om större affärer, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

- Men sådana pengar som nämnts, sådana siffror har inte varit uppe. Det är ingenting vi framfört eller erbjudit.

Sport-Expressen har i dag uppgifter om att Djurgården försöker köpa loss John Guidetti i från Manchester City - och är beredda att erbjuda honom en furstlig allsvensk lön på mellan 200 000-300 000 kronor.
Men för att ett ekonomiskt pressat Djurgården ska ha råd med en värvning av toppallsvenskt snitt så krävs externt kapital.
Något som Djurgårdens ledning nu - enligt insatta källor till FotbollDirekt - fått klart med från flera olika finansiärer. Lägg där till att Guidetti själv enligt uppgifterna reagerat positivt på intresset och personligen öppnat för fortsatta samtal.

- Jaha, men jag vill inte kommentera situationen mer än jag gjort mer än att det finns folk som är beredda att gå in. Men vi har ännu så länge inte ställt frågan, säger Stefan Alvén.

Djurgårdens manager vill ligga lågt och tycker att ryktet fått på tok för stora proportioner.
Med påstått intresse för Premier League-proffset i från klubbar i länder som Skottland, Italien, Grekland, Frankrike, Holland och Tyskland så gör Stefan Alvén sitt bästa för att tona ned situationen.

- Det är ändå lite orealistiskt. Det här har förstorats upp på tok för mycket. Vi är intresserade och har kommit med en förfrågan, det stämmer. Man måste ju alltid försöka men helt ärligt är det lite naivt att tro att vi skulle ha en chans.

- Alltså, Djurgården tror jag skulle passa John som hand i handsken - men jag tror dessa uppgifter nu läckts för att skapa ett ännu större intresse kring honom mot utländska klubbar och då har vi ingen chans.

Publicerad 2011-02-02 kl 15:42