POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Roland Andersson bakom taktik-kupp

Det svenska fotbollslandslaget testar en 3-5-2-modell i kväll när VM-kvalet inleds borta i Albanien. Men det är inte Lars Lagerbäck utan assistenten Roland Andersson som ligger bakom idén. Nu kan han bli aktuell som ny förbundskapten.

- Det är inte första gången en assisterande kliver fram, men vilka konsekvenser det får beror på resultaten, säger förbundsordförande Lars-Åke Lagrell till Sportbladet.

Roland Andersson har tidigare använt samma uppställning i klubblag han tränat genom åren. Nu återstår det att se om 58-åringens idéer håller också i ett VM-kval-sammanhang - och på bortaplan dessutom i en premiär.

- Jag körde det här i Malmö FF i början på 1990-talet tillsammans med Bob Houghton. Det är ett intressant sätt att jobba med för att komma vidare med landslaget, sa Roland Andersson nyligen.

Men tro inte att Roland Andersson kört över Lars lagerbäck eller behövt argumentera särskilt för sin idé. Beslutet har inte tagits i hast - utan växt fram under en längre tid. En naturlig process. Roland har med andra ord inte behövt tjata på sin chef.

- Nja, inte så mycket. Vi har pratat om det i många år, att det är ett intressant sätt att jobba med. Men vi jobbar med båda sätten.

Om Roland Andersson nu får en succé så kan han rent av bli namnet som efterträder Lars Lagerbäck efter 2010. Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell är hemlighetsfull - men utesluter samtidigt ingenting.

- Vi har avtal med Lasse till 2010. Frågan är helt öppen, säger Lagrell.

- Det är inte första gången en assisterande kliver fram, men vilka konsekvenser det får beror på resultaten. Roland har visat ett stort kunnande och är en viktig kugge i landslagsledningen men jag vill alltså inte uttala mig om vilka som kan komma att ta över efter Lasse, säger Lagrell.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-06 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå