Rolle Nilsson: Självförtroendet är inte det bästa

Malmö FF är ett lag med stora problem. Mot jumbon IFK Norrköping kom ännu en förlust, 1-0.

Kevin Amunekes säkra avslut i friläge i elfte minuten blev matchens enda mål och innebar att hemmalaget tog en välbehövlig seger.

-Det känns väldigt tungt, självförtroendet är inte det bästa just nu. Det märktes direkt hur huvudena sänktes på våra spelare när de tog ledningen, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

En enda seger på de sju senaste omgångarna och nu tre raka förluster med målskillnaden 0-8 sätter hård press på MFF-tränaren.

-Om vi kunde sätta fingret på vad det är som inte fungerar hade vi gjort något åt det. Vi analyserar så mycket vi kan. Det är bara att gnugga vidare och jobba hårt, det finns inget annat att göra.

Malmö FF svagt

Mot IFK Norrköping presterade skåningarna inte mycket av värde. Spelet var krampaktigt, felpassen många och chanserna få. Först i slutminuterna skapades ett tryck mot hemmamålet, men Nuredin Bakiu höll sin nolla utan några större bekymmer.

-Andra halvleken var ändå hyfsad, men vi vågade inte göra de saker som krävs för att luckra upp motståndarna. Samtidigt gjorde Norrköping det svårt för oss, de täckte ytorna väldigt bra, säger Nilsson.

Hemmalaget, som verkligen behövde en trepoängare för att inte bli helt avsågat i botten, kämpade hårt från första till sista minuten.

Något skönspel var det inte tal om även om Kevin Amuneke glimtade till med några vackra individuella prestationer. Vid 1-0 placerade han lugnt bollen intill ena stolpen. Strax före paus slet han sig loss på nytt, men prickade stolpen.

-Där borde det nog ha varit straff och ett rött kort på Dusan (målvakten Melicharek). Kevin blev kapad, säger IFK-tränaren Mats Jingblad.

Tredje segern

Trots utebliven avblåsning den gången var han nöjdare än på länge. Säsongens tredje seger var minst sagt välkommen för östgötarna.
-Nu har vi gett oss själva en chans att försöka greja kontraktet. En jätteviktig seger. Vi får glädjas åt det här i dag, men sen är det nya tag som gäller. I vår situation måste vi hela tiden prestera nytt, säger Jingblad.

Rutinerade Magnus Samuelsson, som nyligen kom tillbaka efter långtidsskada, visade hur nyttig han är på IFK:s mittfält. Överhuvudtaget visade hemmaspelarna att man inte kommer ge det allsvenska slaget förlorat utan kamp.

I Malmö var det tunt med glädjeämnen. Det tippade topplaget får kämpa för att undvika att dras in i kampen runt de nedre strecken.

Publicerad 2008-09-23 kl 21:57