POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Rolles avsked: "Konstigt och vemodigt"

Roland Nilsson gör sin sista match som Malmötränare idag mot Halmstad i cupen. Efter skandalen i derbyt blir det ingen storslagen avslutning för guldtränaren: "Tråkigt att det skulle sluta såhär".

Stekhett toppderby mot Helsingborg i tisdags, och ett storslaget adjö för Roland Nilsson efter åren som MFF-tränare. Men det slutade i kaos och avbruten match. Idag gör Rolle sin sista match i cupen mot Halmstad. En match som inte omgärdas av samma glamour.

- Nej, det känns såklart tråkigt att det skulle sluta såhär, säger MFF:s lagledare Leif Engqvist till FotbollDirekt.se.

- Vi har jobbat ihop i tre år, inne på fjärde och det är klart att man kanske hade velat avslutat det hela på ett annat sätt; med en mer storslagen match. Nu blir det lite i skymundan, det känns lite konstigt och vemodigt. Men det känns ändå som att vi vill mobilisera extra i och med Rolles farväl och också det som hände i derbyt. Den här matchen kommer bra in i schemat nu som det har blivit.

Det var sista träningen med MFF för Rolle igår, men Leif Engqvist tycker inte att det har märkts på tränaren att han varit på väg bort. Och hade inte chansen med FCK dykt upp hade han kunnat stanna länge i MFF.

- Det fanns mycket kvar att göra, mycket kvar att utveckla. Han hade säkert kunnat göra en Sir Alex och stanna i många år om inte den här chansen kommit. Det var inte så att han var klar med Sverige och allsvenskan på det sättet.

Senaste mötet med Halmstad i allsvenskan slutade med MFF-seger, 3-1. Engqvist säger att bägge lagen har en del problem att tackla inför dagens match.

- Det är klart att derbyskandalen har påverkat oss alla och att vi har snackat en del om det. Men jag tror inte man ska älta det för mycket heller. Nu kommer den här matchen in bra. Vi kommer att ställa starkaste laget på banan. Dusan Melicharek vilade på lördagens träning men han ska kunna spela.

- Halmstad har ju haft problem anfallsmässigt och fick några skador nu i senaste matchen. Men vi har respekt för dem som lag, det blev en tuff match senast.

Publicerad 2011-05-29 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå