Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Rolles" guldorder: "Strunta i Olympia"

Gå in och ha fullt fokus på den egna insatsen. Strunta i vad som händer på Olympia.
Det är tränaren Roland Nilssons order till spelarna när Malmö FF tänker säkra SM-guldet.

Mjällby har slagit Malmö FF två gånger den här säsongen. Men det fäster Nilsson ingen större vikt vid inför gulddramat på Swedbank stadion.

- Vi vet att det krävs en bra prestation för att slå Mjällby, men vi pratar inte om tidigare möten. Det är ointressant. Det är nya spelare, andra förutsättningar och så vidare. Det är inte frågan om vad vi gjorde förra gången utan vad vi ska göra nu, säger Nilsson.

Och fortsätter:

- Vi vet vad det innebär. Det är inte bara en allsvensk match. Det är mycket som står på spel. Samtidigt är vi där vi vill vara, det är de här matcherna vi vill spela. Vi vill inte vara någon annanstans. Vi vill vara här. Det är det viktiga i vårt tankesätt.

Som en cupmatch

Han ser säsongsavslutningen som en cupmatch.

- Det blir ju det. Det finns inget efter det här. Nu är vi här, har tagit oss hit. Vi behöver inte tänka på vad som händer efteråt.

- All fokus ligger på den här matchen. Det gör att man kan tömma sig helt om det krävs. Det finns gott om tid till återhämtning.

Startelvan under söndagen

Hur Helsingborgs möte med Kalmar FF utvecklar sig lägger Nilsson ingen större kraft på.

- Oavsett vad som händer i den andra matchen är det vad vi själva gör som är viktigast. Vinner vi har vi klarat av det. Det är nog mer intressant för Helsingborg att veta hur det går i vår match eftersom de måste förlita sig på att något händer i vår match.

Nilsson släpper startelvan för spelarna först på söndagsförmiddagen. Enda ändringen i truppen från 4—0-segern mot Brommapojkarna i måndags är att Pontus Jansson ersätter avstängde Ivo Pekalski.

TT

Publicerad 2010-11-06 kl 16:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons