Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenberg positiv: "Kan gå snabbare än vi tänkt oss"

Allsvenskan

MALMÖ. Minst tre veckors frånvaro var domen efter Markus Rosenbergs skada, men anfallaren själv tror att han kan vara tillbaka snabbare än så.
- Får jag den här utvecklingen som jag har fått de senaste dagarna, att den fortsätter, då ska det gå snabbare än vi har tänkt oss, säger Rosenberg.

1:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Markus Rosenberg tog avslut i opressat läge mot AFC Eskilstuna, men något högg till och han la sig ner. Han försökte att spela vidare, men resultatlöst och han signalerade nästan direkt för byte. Efter undersökningarna visade det sig vara en mindre bristning i gluteus maximus, eller kort sagt: rumpan.

Det hände något litet redan i träningsmatchen mot NK Lokomotiva, men det var i skottläget mot AFC som skadan slogs upp. Trots den första prognosen, borta i minst tre veckor, låter Rosenberg nu positiv. Han känner exempelvis knappt någon smärta. 

- Mycket bättre än efter matchen. Jag känner redan att det går åt rätt håll, säger Rosenberg.

ANNONS

- Personligen känns det som enorma framsteg på några få dagar.

- Jag märker det mest i explosiva övningar. I vardagen märker jag ingenting.

Under tisdagen påbörjades rehabiliteringen i gymmet, men det är fortfarande för osäkert att säga exakt hur lång tid det tar innan han är tillbaka. Om han är frånvarande tre veckor missar han matcherna mot Sirius, Häcken, Jönköpings Södra, och dubbelmötet mot FK Vardar. Det blir därmed inget spel i kvalomgång två i Champions League. 

- Tajmingen på skador är alltid dåliga, så jag tycker inte denna är värre än någon annan.

- Det vore idiotiskt att sätta upp mål som man kanske inte kan nå. Hade man haft den här typen av skador innan hade det kanske varit annorlunda, men Pär (Herbertsson, läkare) har väl heller inte varit med om det i den muskeln.

ANNONS

Trots optimismen vill Rosenberg också sätta en varning för vad som kan hända om han kommer in för snabbt i spel.

- Det är en lång säsong och en sådan här typ av skada är lätt att slå upp igen, så det gäller att man verkligen är hundra.

- Det är en sådan typ av skada att jag inte kommer kunna spela, då bara krampar den direkt.

Han har också ställt in sig på att han missar de kommande fem matcherna, om inget mirakel sker. 

- Det är jag inställd på, men sedan är det klart att målet är något annat. Det är nog lättare att ställa in sig på ett längre mål framöver, så att man blir positiv.

- Man kan bara lyssna på läkaren, och läkaren som inte kan sia heller. Det är från person till person, kropp till kropp, skada till skada. Jag tar en dag i taget, och får jag den här utvecklingen som jag har fått de senaste dagarna, att den fortsätter, då ska det gå snabbare än vi har tänkt oss.

ANNONS

Rosenbergs skada gör att fem spelare saknas mot BK Häcken på lördag: Rosenberg, Felipe Carvalho (långtidsskada), Samuel Adrian (U19-EM), Teddy Bergqvist (U19-EM), och Lasse Nielsen (avstängd).

Dessutom bekräftar Magnus Pehrsson att Rasmus Bengtsson med all sannolikhet inte startar i den matchen. Däremot var Magnus Wolff Eikrem, fotskadad senast, i nästan full träning idag.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-04 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto