Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rosenbergs fru låg bakom förlängningen: ”Jag kan se på dig att du inte är klar”

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Markus Rosenberg fortsätter karriären, bland annat efter extremt kort kontraktsförhandling med sportchefen Daniel Andersson. 
- Det tog en eller två minuter, säger han i en lång intervju med Fotbollskanalen. 

Anders Christiansen igår, Markus Rosenberg idag. Malmö FF förlängde inom loppet av 24 timmar med sina två kanske bästa spelare. Inför året hade Rosenberg annars meddelat att det här var hans sista säsong, men lagkaptenen ändrade sig för några veckor sedan efter ett samtal med sin fru Maria. 

- Vi har pratat om det och till slut satte vi oss ner, min fru och jag. Att verkligen bestämma oss. Då sa hon väl det först, ”jag kan se på dig att du inte är klar”. Då blev det extra lätt att ta det beslutet.

- Min fru känner mig så väl efter de 15 åren vi har varit ihop. Hon läste mig innan jag hade sagt att jag skulle fortsätta. 

Kontraktet skrevs på i onsdags och enligt Rosenberg var det en nästan rekordsnabb förhandling. Allt började med att han klev in hos sportchefen Daniel Andersson.

- Klev in på Dannes kontor innan en träning och sa att jag kör ett år till. Danne blev glad. Då sa jag ”förbered ett kontrakt som du tycker passar”.

- Sedan kom jag tillbaka, gick in till honom, sedan tog det en, två minuter, sen klar. 

- Jag ville att klubben skulle visa att jag betyder någonting, men samtidigt handlar det inte om pengar hit och dit. Det MFF visade direkt var positivt. Jag hade säkert kunnat sitta där och pressa detta kontraktet ännu mer och lagt in ännu mer grejer. Nej, det är inte jag. Det är inte därför jag fortsätter. Jag fortsätter för att jag brinner för Malmö FF och fotboll fortfarande. 

Rosenberg pratar om flera saker som har varit påverkande faktorer. Storsatsningen med värvningar som Kingsley Sarfo och Carlos Strandberg var en, supportrarnas entusiasm på sociala medier en annan, men det var en faktor som var viktigare än det andra.

- Det absolut viktigaste delen är att jag fortfarande tycker det är roligt att spela fotboll och brinner att spela fotboll för Malmö FF. Jag tycker att jag fortfarande presterar på en hög nivå.

- Jag har försökt att hitta anledningar till att sluta och sedan har jag inte hittat någon. Sedan var valet ganska enkelt till slut. Jag hittade inga anledningar till att sluta. 

En delfaktor till att Rosenberg lyckats hålla sig piggare i år är att han inte har fått starta varje match, utan endast när han varit fräsch. Han själv hittar bara ett undantag till den regeln, bortamatchen mot Vardar. Han känner att kroppen mår fortsatt bra och det har underlättat att Malmö FF inför året anställde två fysioterapeuter. 

Däremot har Rosenberg ännu inte tänkt på eventuella roller som tränare efter 2018. Han säger att de enda diskussionerna han hade med Daniel Andersson var om en spelarroll. 

- Det kan mycket väl komma upp på radarn sen, men nu har det bara varit fotbollssnack.

Se Rosenbergs mål mot IFK Göteborg i spelaren ovan.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-08 kl 14:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons