Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Röslers kritik efter cupkvartsfinalen i Växjö: "Devalverar hela svenska cupen"

Allsvenskan

Malmö FF spelade mot Öster i Tipshallen.
AIK mötte Öster i cupkvartsfinal på Myresjöhus Arena.
Uwe Rösler är med anledning av det kritisk till regelverket i cupen. 
- Jag är väldigt överraskad att det i en turnering finns två olika regler, säger han till Kvällsposten

3:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö FF:s senaste cupmatch i spelaren ovan.

Malmö FF åkte ut redan i gruppspelet i svenska cupen efter att laget föll mot Öster borta med 2-1 i Tipshallen. Men när Öster skulle spela cupkvartsfinal mot AIK i helgen, så tog Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté beslut om att matchen skulle spelas på Myresjöhus Arena. Anledningen till att Smålandslaget inte fick spela kvartsfinalen i Tipshallen är att det är lägre krav på arenorna som används i gruppspelet än i slutspelet.

- Det var ingen dispens i gruppspelet utan i gruppspelet så är det lägre krav, ända fram till att finalspelet börjar då. Så det var därför de kunde spela där. Och det är ju för att det kan vara lag från lite lägre serienivå som kan vara med fram dit och då finns det skrivet att vi tillåter lite lägre krav, sa tävlingskommitténs ordförande Christer Gustafsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Nu riktar Rösler kritik mot att det finns olika regler i svenska cupen. 

- Jag är väldigt överraskad att det i en turnering finns två olika regler. En för gruppspelet och en för slutspelet. Enligt mig devalverar det hela svenska cupen och innebär att det inte är en rättvis tävling, säger han till Kvällsposten. 

Tidningen skriver att Rösler inte känner till argumenten kring varför MFF:s möte med Öster skulle spelas i Tipshallen, men tränaren menar att det vore mer rättvist om samma regler gällde under hela turneringen. 

- För mig devalverar det hela svenska cupen. Jag har förstått det som att man i Sverige vill höja statusen på cupen, med gruppspel och tävlingsmatcher redan innan allsvenskan startar. Men med två olika regler i samma turnering... Regler är regler. Du kan inte ändra dem. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-14 kl 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto