Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rydström förklarar Bergets avsked: "Då blev det svårt att förlänga"

Allsvenskan

MALMÖ. Ett gäng tongivande spelare har lämnat Malmö FF, däribland trotjänaren Jo Inge Berget.
Henrik Rydström ger sin syn på norrmannens avsked.
- När vi la ihop alla saker så blev det att det hade varit svårt att förlänga, säger MFF-tränaren.  

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se hela Henrik Rydströms första MFF-pressträff i spelaren ovan.

I samband med förra årets sista match tackade Erdal Rakip, Ola Toivonen och Romain Gall för sig i himmelsblått. Sedan valde Adi Nalic Hammarby efter att hans avtal med MFF gick ut, samtidigt som Dennis Hadzikadunics lån tog slut. Förra veckan meddelade klubben dessutom att det inte blir någon förlängning med Jo Inge Berget.  

Den 32-årige högeryttern spelade sju säsonger i MFF under två sejourer innan kontraktet gick ut vid årsskiftet. I ett Instagram-inlägg delade Berget sin besvikelse och skrev bland annat att han inte längre var önskad och att “fotbollen kan vara brutal”. Berget tackade dessförinnan nej till ett kontraktsförslag under förra säsongen. 

Annons

Den nye MFF-tränaren Henrik Rydström säger att han förstår både spelarens och supportrarnas besvikelse:  

- En spelartyp som jag är lite förtjust i. Det ser inte alltid graciöst ut men det är funktionellt. Jag hade ett snack med honom i november och fick ett jättebra intryck. Sedan har det varit en kontraktsförhandling innan jag kom in, där han valde att inte skriva på den. Ibland är det tajmingen - vi behöver göra en föryngring i truppen, för på sikt behöver vi färre spelare över 30 år, säger Rydström. 

Han fortsätter:  

- Vi behöver ha spelare som inte är så skadebenägna, och då är det om man ska förlänga med tre år eller två år. När vi då la ihop alla saker så blev det att det hade varit svårt att förlänga. Men det betyder inte att jag inte tycker att det är en jävligt viktig och bra spelare. Egentligen hade man önskat att det varit möjligt att förlänga. 

Annons

Det nygamla tillskottet Anton Tinnerholm pratade med den nära vännen “JIB” men vill inte gå in på vad de sagt i samband med uppbrottet.  

- Det är klart det är tråkigt när sådana spelare och framförallt personer lämnar. Jag umgicks väldigt mycket vid sidan av med JIB, våra familjer umgicks också. Det är tyvärr en del av fotbollen och jag är van vid det. Speciellt för kanske fruar och barn också, när man skaffat relationer med andra kan det gå snabbt från en dag till en annan. Kanske ännu värre i MLS där man kunde bli borttrejdad över en dag. Det är bara att acceptera det och gå vidare, säger nyförvärvet från New York City FC.  

Lagkaptenen Anders Christiansen om alla spelartapp:  

- Det är klart det är tråkigt när lagkamrater och kompisar utanför banan lämnar klubben. Men det är bortom oss spelare och man får acceptera läget, säger han. 

Annons

Det är mycket Malmömentalitet som försvinner där. Hur ersätter man det?  
- Där vi få andra visa den rätta vägen. Samtidigt tror jag också att många här från Sverige vet vad som krävs för att spela i Malmö. 

Publicerad 2023-01-10 kl 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto