Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström om läggmatch: ''Känner en jäkla olust''

Henrik Rydström känner stor olust för surret som uppstått om en läggmatch.
Men trots att Kalmar skulle kunna rädda en Europaplats genom att förlora i den sista omgången mot Helsingborg - så vill inte Rydström höra talas om ordet läggmatch .

- Det kan bli en jäkligt olustig situation, säger Henrik Rydström till Barometern.

Bakgrunden är den att de tre första lagen i allsvenskan tar Europaplatser kommande säsong.
SM-guldvinnaren till Champions League och tvåan och trean till Europa League. Detsamma gäller vinnaren i Svenska cupen.
Men om Svenska cup-mästarna också vinner allsvenskan så tar silvermedaljören i cupen kvalplatsen till Europa league.

Det andra scenariot är om det lag som vinner cupen hamnar på andra eller tredje plats i allsvenskan så tar laget sin Europaplats i egenskap av cupmästare.
Den fjärde och sista platsen tas då av laget som slutar fyra - i nuläget Elfsborg.

Kalmar FF är inte med i den allsvenska guldstriden och kan enbart nå Europa genom en framgång i cupen där en semifinal mot Hammarby snart väntar.
Seger där och chansen är stor att det blir Helsingborg i final, HIF som möter Mjällby i sin semi.
I den sista allsvenska omgången möts sedan Helsingborg och Kalmar och - ja, ni har förstått att en Kalmar-förlust kan säkra en oerhört värdefull Europa League-plats till kommande säsong då smålänningarna kommer ha klart med en ny toppmodern arena.

– Jag hade faktiskt ingen koll på det där förrän jag läste att Erik (Israelsson) hade uttalat sig i Aftonbladet. Det är nog mest han och Emin (Nouri) som snackar om sådant eftersom de spelar mycket på matcher. Själv vill jag inte ens veta vilka vi möter i nästa match, säger Henrik Rydström.

På frågan om det inte kan bli märkligt om Kalmar får stryk mot Helsingborg i sista omgången och HIF därigenom vinner SM-guld och Kalmar på så vis i elfte timmen räddar en plats i Europa, så säger Rydström så här?

– Ja och det är faktiskt inte ett helt otroligt scenario att vi och Helsingborg går till cupfinal och att vi får stryk på Olympia i sista allsvenska matchen. Men då kommer folk att tro att vi lagt oss och det kan bli en jäkligt olustig situation.

– För mig är det totalt främmande att inte göra sitt bästa i en match och vi vill vara ett lag som de andra respekterar. Hade vår situation och Malmös varit den omvända i år så hade man krävt att de skulle göra allt för att besegra Helsingborg. Och vem vet, nästa år kanske situationen är sådan, säger Henrik Rydström.

Ola Gustavsson

 

 

Publicerad 2010-10-24 kl 12:56
Annons
Annons
Annons