Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rydström om MFF:s anfallsjakt och Sisto: "Han är nog inte så aktuell"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF uppgavs vara ute efter Pione Sisto, vilket Henrik Rydström tar ner förhoppningarna om.
MFF-tränaren bekräftar dock att de letar efter ett offensivt nyförvärv.
- Vi tittar på spelare, säger Rydström.  

3:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från IFK Luleå-Malmö FF i spelaren ovan.

Det är främst Mohamed Buya Turays sociala situation som gjort att Malmö FF saknar anfallare i truppen, utöver givne centern Isaac Kiese Thelin. Buya Turay har inte medverkat i någon svenska cupen-match och har fått ledigt sedan i fredags, med anledning av sitt privatliv.  

Den 17-årige P19-anfallaren Daniel Tristan Gudjohnsen har därför tränat med A-truppen den senaste tiden. Sportchefen Daniel Andersson utesluter inte fler nyförvärv innan fönstret stänger, vilket Henrik Rydström inte skulle ha något emot.  

- "Danne" vill kanske ha något mer, så då vill jag också ha något mer (skratt). Vi nämnde Buya - det är klart vi tittar. Gudjohnsen kommer träna med oss hela tiden nu, för vi tycker att han är värd det. En jävligt intressant spelare och person. Men han är inte en rakt av ersättare till Buya utan vi tittar på spelare, säger MFF-tränaren Henrik Rydström. 

Annons

Han tar själv upp Pione Sistos namn, som Expressen avslöjade var på MFF:s radar. Under lördagsförmiddagen uppgav sedan Tuttosvenskan att Malmö inte kommer värva FC Midtjylland-yttern, då parterna inte kommit överens på det personliga och ekonomiska planet.  

Henrik Rydström fortsätter: 

- Det figurerar ju en del namn. Vi får se, men en offensiv kraft. Sedan om det är en "nia" eller på kanten... vi har tittat lite kantalternativ också som kanske är något alternativ till trixiga spelare som Patriot (Sejdiu) och Taha Ali. Vi får se vad som händer. 

Vad kan du säga om Sisto?  
- Det är en jäkla potential men det finns ju dalar i hans spel. Jag skulle säga att det finns en ekonomisk verklighet också där. Det är nog inte den billigaste lösningen heller, det får man också väga in i vad man får ut av det. Men det är en jävla intressant spelare onekligen. Just nu är den nog inte så aktuell. 

Annons

Under söndagen spelar Malmö FF en avgörande gruppspelsmatch i svenska cupen mot Degerfors. C More sänder matchen, som har avspark klockan 13.00. 

Publicerad 2023-03-04 kl 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto