Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydström om Sana: "En spelare jag gärna sett här"

Allsvenskan

Tobias Sana uppges vara aktuell för Kalmar FF.
Även norska Sarpsborg 08 visar intresse för 32-åringens tjänster, erfar Fotbollskanalen. 
- Utifrån det sättet vi spelar på så hade jag gärna sett honom här, säger KFF-tränaren Henrik Rydström. 

Foto: Bildbyrån

Henrik Rydström och Tobias Sana.

Tobias Sana har varit en het följetong under den senaste månaden. Enligt rapporterade uppgifter har Sana vid upprepade tillfällen hamnat i konflikt med IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre. Dispyten späddes därefter på genom att spelarens konto gillade en Stahre-kritisk kommentar på Blåvitts Instagram.

För nästan tre veckor sedan stod det klart att Blåvitt bryter kontraktet med Tobias Sana med omedelbar verkan. Enligt IFK Göteborg var anledningen till beslutet att Sana handlat på ett sätt som strider mot klubbens värdegrund. Sedan dess har Sana varit fri att skriva avtal med en ny klubb, men har själv inte uttalat sig kring varken incidenterna i IFK Göteborg eller sin fotbollsframtid.

ANNONS

I det kommande sommarfönstret kan det dock komma att hända saker. Enligt vad Fotbollskanalen erfar är Kalmar FF intresserat av att skriva kontrakt med Sana. Uppgifter som SportExpressen var först med att rapportera. Kalmar FF:s huvudtränare Henrik Rydström avslöjar att han gärna hade sett Sana i KFF-tröjan.

- Utifrån hur jag personligen vill bedriva fotboll med det passningsorienterade sättet vi spelar på, så hade jag gärna sett Tobias i Kalmar, säger Rydström till Fotbollskanalen.

Hur resonerar man hans fall med tanke på incidenterna som varit? Tvekar man mer som intresserad klubb?
- Vad jag förstår så har han fortfarande fullt upp med situationen som han hade i Blåvitt. Nummer ett är ju hur man är på fotbollsplanen och hur man ställer sig till utmaningar och att lära sig nya saker där. Där kan vi ju checka i Sana.

ANNONS

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Tobias Sana besökt Kalmar i förra veckan. Enligt samma uppgiftslämnare ska även den norska ligasjuan Sarpsborg 08 visa intresse av att värva Sana.

- Jag har själv inte varit här på en vecka, så jag vet inte om han har varit här. I så fall var det tråkigt att jag inte fick träffa honom, säger Rydström.

Är ni konkret intresserade?
- Nej, det är inte konkret från vår sida. Men vi kanske får kolla på det nu när du nämner det.

Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson menar att Sana inte har besökt Kalmar med en fotbollsagenda.

- Vi har inte haft besök av honom, så det är inte sant, säger Petersson.

Publicerad 2022-06-08 kl 13:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto