Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström om skrällen: ''För en gångs skull nära Nannes direktiv''

Kalmar FF stod i går kväll för en av säsongens mest uppmärksammade insatser. Och det genom att Kalmar-spelarna - enligt Henrik Rydström - såväl taktiskt som mentalt änligen orkade leva upp till Nanne Bergstrands krav.

''Vi åkte ner till MFF:s borg, där de inte förlorat i år och vi mötte ett guldjagande MFF, ett skickligt MFF, ett starkt MFF och vi visade att vi har kvaliteter. Att vi ibland är helt okej'', skriver Henrik Rydström på sin blogg i dag.

''Nu tycker jag inte att vi gör en optimal match. Vi hade stunder då vi slarvade för mycket i vårt passningsspel, när MFF alltför snabbt kunde vinna tillbaka bollen och vi utnyttjade inte fullt ut de ytor som vi visste skulle uppstå om vi genomförde vårt försvarsspel på ett bra sätt. Vi kunde sårat MFF djupare''.

Men taktiskt var Kalmar långt framme den här gången. Inte så långt i från Nanne Bergstrand-perfektion, om vi tolkar Rydström riktigt.
Så nederlagstippade Kalmar än var så hade Nanne helt klart för sig hur det trots allt skulle kunna gå vägen på Swedbank Stadion.

''Nanne hade varit tydlig med hur han ville att vi skulle spela. Och för en gångs skull var vi åtminstone i närheten av hans direktiv (det har annars varit si och så med det under säsongen, ibland har vi agerat som om vi slutat tänka)''.

Henrik Rydström om Nanne Bergstrands detaljplan för att komma åt serieledarna.

''Vi skulle sätta hård press på MFF:s centrala mittfält och på i synnerhet Wilton. Vi skulle sätta pressen i höjd med mittcirkeln på deras planhalva. Vi skulle inte låta MFF styra och ställa och flytta upp en massa folk. Och när vi vann bollen skulle vi in bakom deras mittfält eller in bakom deras backlinje''.

Publicerad 2010-10-19 kl 13:37
Annons
Annons
Annons