Rydström: Skickligt av Tom Prahl att få ut mig

Den allsvenska guldstriden lever. Trelleborg vände 0-1-underläget mot serieledaren Kalmar och vann med 2-1.
-Vi visste att vi hade en bra chans om vi höll Kalmar borta från straffområdet, säger Trelleborgstränaren Tom Prahl.

Prahl blev huvudperson efteråt - i Kalmarlägret skyllde man utvisningen på lagkapten Henrik Rydström på Prahl. Prahl härsknade till när Rydström drygt tio minuter in i andra halvlek fällde Erik Sundin bakifrån. Då blev det bara frispark. Strax därpå föll Sundin igen och då varnade Åke Andreasson.

-Det var skickligt av Tom Prahl att få ut mig men det är tragiskt att Åke föll för trycket, säger Rydström.

Rydström fick sitt första gula kort efter 35 minuter. Tolv minuter in i andra halvlek fick han det andra.

-Trelleborgs Erik Sundin flyger som en vante i varje situation. Jag är ju inte dum i huvudet. Jag hade en varning och i den här situationen var det kamp om bollen, säger Rydström.

Kalmar försvarade

Kalmar var blekt och hade fullt sjå att försvara sig mot ett piggt och passningssäkert Trelleborg. 0-0 i paus speglade inte alls händelserna på plan. När Kalmar satte 1-0 direkt efter pausen såg det ut som om laget skulle vinna. Men så kom utvisningen - och vändningen.

-Vi var inte bra i första, fick en bra start i andra och sedan förstörde min utvisning allt, säger Rydström, som bad lagkamraterna om ursäkt.

Kalmartränaren Nanne Bergstrand kände inte igen sina spelare i den här matchen.

-Många var mentalt trötta, halvslitna och hade inget klipp i benen. Vi fick medvind i andra när vi gjorde 1-0 och om vi fått spela med elva man hade vi nog klarat det, säger Bergstrand.

Typiskt nog var det en smålänning som sänkte Kalmar. Trelleborgs 2-1-skytt Magnus Andersson kommer från lilla Hillerstorp i Gnosjö kommun. Andersson drog till stenhårt direkt på en hörna.

-En inövad variant men vi har inte lyckats med den tidigare, säger Andersson, som trots allt tror att Kalmar tar hem guldet.

Rydström optimist

Henrik Rydström håller med.

-Det är deppigt just så här direkt efter matchen men vi har fortfarande ett bra utgångsläge, säger Rydström.

Ingen kan invända mot Trelleborgs seger. Hemmalaget hade ett överlägset bollinnehav (59-41) och 19-9 i avslut. Trelleborg har också haft en lång stark trend. Efter EM-uppehållet har laget bara förlorat en av fjorton matcher (1-2 mot Halmstad hemma).

Publicerad 2008-10-05 kl 19:19