Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rydström tror på ny MFF-formtopp - så kan elvan se ut mot Djurgården

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF har Johan Dahlin och Niklas Moisander tillbaka från sjukdom.
Inför toppmötet mot Djurgården hoppas Henrik Rydström på en stark säsongsavslutning.
- Jag tror att vi kan bli ett minst lika bra lag som i april, maj, säger MFF-tränaren.  

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån och Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmö FF har inga nya skador inför söndagens hemmamöte med Djurgården. Mahamé Siby har blivit sjuk, men Johan Dahlin och Niklas Moisander är åter i träning efter sjukdomsfall tdigare i veckan.  

Sedan tidigare står det klart att Otto Rosengren, Anders Christiansen och Anton Tinnerholm missar matchen, men Stefano Vecchia kan få mer speltid än den dryga kvarten han fick i 0-1-förlusten mot Mjällby senast.

- Han har tränat bra den här veckan och det är väl en halvlek som han säkert kan spela nu, utan att riskera något, säger chefstränaren Henrik Rydström.  

Av tvåmålsspelet i torsdagens träning att döma kommer Rydström ställa upp med samma startelva som mot Mjällby. Det är tydligt att 47-åringen förespråkar kontinuitet i laget.  

Annons

- Ja, det vill jag ju - eller kanske en centrallinje i alla fall. Det finns nog rätt mycket som stärker den bilden, att om du har en centrallinje så kommer du också prestera stabila insatser över tid. Tittar man på oss när vi kanske var som allra bäst i april, maj - då var det den centrallinjen som vi jobbade in i februari och mars, säger Rydström och fortsätter: 

- När vi sedan kanske blev lite svajigare med Malmömått mätt - vi är fortfarande så att många lag hade dödat för att ha den formen som vi hade då - så bytte vi mittbackar hela tiden från match till match, och centrala mittfältare. Det är det vi försöker skapa och en tydlighet där. Det tycker jag att vi börjar komma en bit på. Sedan kommer det alltid finns positioner som kommer växla utifrån dagsform. 

Med nämnda Christiansen och Tinnerholm borta från spel - och en två månader sjukfrånvaro på Vecchia - har Rydström behövt spela in en delvis ny startelva sedan sommaruppehållet. 

Annons

Under samma period har tabelltrean MFF vunnit tre matcher, förlorat lika många och kryssat i en. Inför den 20:e omgången är tabelltrean Malmö en poäng bakom serieledaren Elfsborg, men Rydström vill inte skylla formtappet på spelaromsättningen.  

- Det är rätt självklart att vi har vissa saker som inte är så pass bra som vi vill att de ska vara - än. Men det jag försöker titta på är om vi blir bättre? Det tycker jag att vi blir. Sedan är jag mycket medveten om att vi framförallt bedöms utifrån resultat. Ja, vi förlorade mot Mjällby, men det var en match som i många delar var tillräckligt bra för att vi skulle vinna den med 2-0, säger han och fortsätter:  

- Att hitta rätt i det resultatkravet, kontra att vi faktiskt gör bra saker, där ser jag att vi tar de stegen. Men det är klart att det har att göra med vi har den centrallinjen (borta) som vi pratade om, att vi saknat Anders och Anton. Vi sålde Hugo (Larsson), det är kännbara tapp.  

Annons

- Jag tror att vi kan bli ett minst lika bra lag som i april, maj. Kanske lite annorlunda lag, men det finns många saker som kanske inte alltid syns. Vi har Nanasi (Sebastian) som är bättre nu än i april, maj till exempel, vi springer lite mer än då - det finns saker som börjar se rätt bra ut. På ett sätt är jag jävligt nöjd med var vi är nu. Hade vi inför säsongen sagt att vi är en poäng från förstaplatsen med en tredjedel kvar så hade jag sagt “riktigt bra”, med tanke på fjolåret, avslutar Rydström. 

Förmodad MFF-elva mot Djurgården (4-3-3):  

Johan Dahlin - Joseph Ceesay, Pontus Jansson, Derek Cornelius, Busanello - Lasse Berg Johnsen, Sergio Peña, Sebastian Nanasi - Sebastian Jørgensen, Isaac Kiese Thelin, Taha Ali. 

Publicerad 2023-08-19 kl 22:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto