Rydströms hyllning efter säsongen: "Bland de bästa i historien"

Kalmar krossade Sundsvall och slutar fyra i allsvenskan.
Då hyllas spelarna efter succésäsongen av tränaren Henrik Rydström.
- Denna generation är bland de bästa i Kalmar FF:s historia, säger han.

Kalmar FF har under Henrik Rydström genomfört en succéartad säsong och kunde vid seger mot redan nedflyttningsklara Sundsvall, samtidigt som AIK tappar poäng mot Elfsborg, sluta fyra.

Kalmar inledde starkt hemma på Guldfågeln Arena och spräckte nollan redan i den 16:e minuten. Detta genom ett bekant samarbete som stavas Sebastian Nanasi och Oliver Berg. Nanasi med en fin genomskärare till norrmannen som avslutade via Molin till 1-0 mot sin gamla klubb.

- Inte det bästa målvaktsingripandet av Molin som mer eller mindre får den där rakt på sig, kommenterade Discovery +:s Marcus Bühlund.

De dryga 7 000 på plats fick sedan se MFF-lånet Sebastian Nanasi, efter en boll i stolpen och ett bortdömt mål, utöka till 2-0 i den 59:e minuten. Tolv minuter senare slog han till igen, den här gången med en fantastisk assist till Noah Shamouns 3-0-mål.

- Han lyfter underbart till Shamoun! Som de spelar ut Giffarna. Fantastisk känsla från Nanasi, utbrast Bühlund.

Sex minuter senare ville inte Oliver Berg vara sämre. Norrmannen avancerade mot Sundsvall-straffområdet och gjordes ner och straff var ett faktum där Berg inte gjorde några misstag.

- Han är hur iskall som helst, sa Bühlund.

Succétränaren Henrik Rydström var trots storsegern inte helt nöjd efter matchen:

- Inte för att ta något från mina spelare men det var svagt motstånd. En bra prestation, fan vad jag svamlar, sa Rydström.

När tränaren zoomar ut lite och överblickar hela säsongen tokhyllar han sina spelare:

-  Det är väl en av de bästa säsongerna i modern tid med tanke på vilka resurser vi har. Superprestation av killarna. Sexa förra året så den här generationen fotbollsspelare i Kalmar FF just nu är bland de bästa i historien, säger Rydström.

Segern innebär, eftersom AIK föll mot Elfsborg, att KFF slutar fyra i tabellen. Något Rydström inte var helt medveten om:

- Jag har ingen aning om var vi hamnade. Jag är mer förbannade på att vi inte pressade som vi skulle i slutet, säger han till Discovery +.

Kalmar: Friedrich - Karlsson, Saetra, Olafsson - Girmai, Romario, Gustafsson, Sachpekidis - Skrabb, Berg, Nanasi

Sundsvall: Molin - Castro, Stenshagen, Lasso, Blomqvist, Olsson - Navik, Pichkah, Andersson - Engblom, Makrillos