Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydströms MFF-flytt kan öppna för Jensen: "Har en bättre känsla nu"

Allsvenskan

Henrik Rydström har lämnat - då kan en dörr ha öppnats.
Nu jagar Kevin Jensen, 21, sitt genombrott i Kalmar FF.
- Jag känner att jag kanske "klickar" bättre med tränaren i år, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Henrik Rydström och Kevin Jensen.

Under stora delar av 2022 slets Kevin Jensen med skadeproblem. Det slutade med att Kalmar FF-yttern i oktober tvingades till operation och därmed missade han sluttampen av fjolårssäsongen. Det var inre menisken i ena knät som hade börjat krångla då, likt den även hade gjort tidigare samma år.

Efter ett par månader av rehab är 21-åringen nu tillbaka när KFF har startat upp försäsongen 2023. 

- Det var lite jobbigt i början av försäsongen då jag fick ta det lugnt och inte kunde vara med fullt ut på alla träningar. Jag har fått komma in i det successivt eftersom jag var tillbaka från skadan precis när förra säsongen hade slutat, och då var det ingen fotboll. Så jag gick direkt in i den här försäsongen utan att ha spelat fotboll på fyra månader. Men som sagt, det har blivit bättre successivt, säger Jensen till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Trots att Kalmar slutade på en sensationsartad fjärdeplats i allsvenskan förra säsongen var året allt annat än frid och fröjd för Jensen. Han värvades till föreningen med stora förhoppningar vilandes på sina axlar efter att ha varit jagad av både Hammarby och Djurgården.

Det hela slutade med endast en allsvensk start och blott sju inhopp under debutsäsongen i KFF-tröjan. En delförklaring är skadorna, en annan är att 21-åringen helt sonika inte lyckades övertyga den dåvarande huvudtränaren Henrik Rydström om att han var värd en plats i startelvan.

- Nej, säsongen blev inte som jag hade förväntat mig. Jag hade andra förhoppningar. Jag kom in med tanken att jag skulle konkurrera direkt och få spela mer än vad jag fick göra, även när jag var skadefri. Samtidigt fick jag acceptera att de framför mig gjorde det jävligt bra, säger Jensen.

ANNONS

- Vi slutade topp fyra, och ligger man så högt upp i tabellen är det inga dåliga spelare som startar i stället för dig - utan det är bra spelare. Man får acceptera läget lite och bara göra sitt bästa varje träning. Det suger att inte spela, men om fyra-fem år kan den säsongen ha betytt mycket. 

Han tillägger:

- Det är klart att jag är besviken på hur utfallet blev förra året, men nu är det så. Den här säsongen känner jag att jag har mer krav än förhoppningar.

Vad menar du med det?
- Att jag skulle lära mig förra säsongen, få erfarenheter. Nu ska jag kunna leverera och jag känner mig skyldig att komma igång detta året. Skyldig att försöka hjälpa laget och producera poäng. Det är inte lägre med en säsong till där jag sitter på bänken. För det är även tufft psykiskt att inte få spela.

Jensen hymlar inte med att övergången till KFF var en omställning på flera plan. Såväl på som utanför de kritade linjerna. 

ANNONS

- Jag flyttade ensam till Kalmar utan min flickvän. I sju-åtta månader var jag helt ensam där fotbollen var … jag ska inte säga det enda men i alla fall det största jag hade i mitt liv. Och fotbollen gick inte bra. Då blev det lite som att jag bara grävde mig längre och längre ner i ett hål, säger han.

- Det var tufft. Det blev många samtal till min flickvän och familj. Men jag försöker att se positivt på det. Jag är varken den första eller sista som hamnar i en sådan situation. Det gäller att ta sig ur det och inte grotta ner sig även om man inte får spela. 

Som bekant har Henrik Rydström lämnat och tagit över Malmö FF. Ersättaren på huvudtränarposten är hämtad från FC danska Midtjylland och heter Henrik Jensen.

Samtidigt om KFF har tappat sin succétränare från i fjol får Kevin Jensen nu chans till en nystart under ny ledning. Delade känslor, medger han.

ANNONS

- Det är tråkigt att Rydström har lämnat, jag är inte glad för det liksom. Men det blir ju lite så att jag får en ny chans att visa upp mig för nya ögon nu. Jag går in i säsongen för att försöka imponera på den nya tränaren så att jag får spela mer i år, säger Jensen, och pratar positivt kring första intrycken av sin namne:

- Henrik (Jensen) är bra. Man märker att Kalmar har gjort ett bra arbete bakom, för det är vissa grejer som är ganska lika hur det var med Rydström. Jag tycker att han har bra kommunikation med varje spelare. Han är mottaglig för att snacka både om fotboll och annat. Jag tror att det kommer bli bra med honom.

Känner du att du klickar mer med honom än Rydström skulle du säga?
- Nja, jag skulle inte säga att vi har en bättre relation. Det är svårt att jämföra tränare så där. Det är inte så att jag och Rydström inte hade en bra relation, det är mer en allmän känsla runtomkring allt. Jag har en positivare känsla inför den här säsongen och känner att jag, ja… kanske "klickar" bättre med tränaren. Om man nu ska säga så då.

ANNONS

Trots att speltiden var knapp i fjol finns det inga, och har inte funnits, några tankar på att lämna KFF i vinter. I alla fall blev beslutet ett enkelt sådant efter att tränarskiftet blev klart, då chanserna till mer speltid blev större igen i samma veva.

- Jag är inställd på att stanna och har inte haft en tanke på något annat. Det hade kanske kommit om Rydström var kvar och jag inte hade fått spela under våren heller, då hade man kanske fått tänka på något annat till sommaren. Men läget är något annat nu.

Hur ser din målsättning ut i år?
- Jag vill starta minst hälften av alla matcher. Sen får vi se hur det blir, och om det går som jag vill. Jag har inte satt upp något poängmål utan fokuserar bara på att få speltid igen, avslutar Jensen.

Publicerad 2023-02-05 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto