POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Ryssholm kan lämna AFC i förtid: "Kanske om ett eller ett par år"

Foto: Bildbyrån.

Alex Ryssholm bildade för över tio år sedan AFC Eskilstuna. 
Nu öppnar han för att lämna sitt uppdrag som ordförande i förtid.
- Kanske om ett eller ett par år, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

AFC Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm grundade under 2007 Athletic FC Academy och har sedan dess fört upp sin klubb uppåt i det svenska seriesystemetgenom att klubben först tog över Atletico Husbys plats i division 4, senare Väsby Uniteds plats i division 1 och därefter bytte klubben namn till AFC United och senare blev det som bekant AFC Eskilstuna.

Ryssholms är därmed en man som i många år rört upp känslor från supporterhåll och har bland annat fått kritik för att kringgå 51-procentsregeln. Ryssholm valdes till ordförande på tio år (sex år kvar) - och i årets premiär bojkottade flera av IFK Göteborgs supporterföreningar möte med AFC på Tunavallen i protest mot AFC Eskilstuna. En annan fråga som det höjts kritiska röster kring är att medlemsavgiften tidigare låg på 1000 kronor. Den är numera sänkt till lite mer än hälften av beloppet.

Nu berättar däremot Ryssholm, inför AFC:s årsmöte den 11 april, att han vill att AFC ska bli självgående och att han kan lämna sin post i förtid. 

- Mitt mål är att klubben ska bli självgående. Personligen tycker jag att de klubbar som väljer ordföranden på minst tre år fungerar bättre, men tio år är för mycket, det håller jag med om. Ordförande eller inte, jag är klubbens stiftare. Jose Franco (AFC:s klubbchef) har också varit med från dag ett. Då är det ganska logiskt att vi tog de rollerna, säger han till Eskilstuna-Kuriren. 

Vidare i intervjun säger Ryssholm att han inte avser att fullfölja de sex åren har kvar på sitt ämbete. På frågan om han avser att stiga åt sidan om något år svarar han:

- Ja, kanske om ett eller ett par år. Jag hoppas vi får fler medlemmar i AFC och att vi kan samlas och diskutera frågan. Jag respekterar vad de tycker men jag kan inte acceptera att folk kommer och säger att de själva skulle göra jobbet bättre. När jag skapade klubben trodde jag aldrig att vi skulle spela i Allsvenskan. Nu gör vi det och jag känner mig allt mer omtyckt här i Eskilstuna. Det borde betyda att jag gör något rätt.

Publicerad 2019-04-05 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå