POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Så kan Gais frias helt i "Wandergate"

”Wandergate” rullar vidare.
Nu kan det bli så att Gais frias helt.

Gais har spelat med sin anfallsstjärna Wanderson oregistrerad i två månaders tid. Trots det kan Gais slippa straff.

Orsak 1: Preskriptionstiden räddar klubben och Wanderson i de sex första matcherna (3 augusti-12 september) då en protest måste inkommit senast 14 dagar från matchdagen. De sex resultaten kommer att kvarstå.

Orsak 2: De tre matcher som spelats de senaste två veckorna, och som då kan anmälas, ser ut att räddas av Migrationsverkets regler. Ett arbetstillstånd kan börja gälla från den dag som det kom in till Migrationsverket, enligt informatören Louise Utter.

Gais skickade in Wandersons ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd den 17 september. Samma dag som Gais mötte Elfsborg. Det innebär att han i den matchen samt mot Hammarby och Örebro, som spelades efter det datumet, var tillåten att medverka, såvida brassen inte får avslag på sin ansökan. Det i sin tur betyder troligen att Gais slipper straff även i dessa matcher.

- Ja, så borde det rimligen vara, säger Khennet Tallinger, ordförande i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd, till TT.

Örebro har under torsdagen anmält Gais för att ha använt en okvalificerad Wanderson i deras möte tidigare i veckan. På torsdagseftermiddagen valde även Hammarby att skicka in en anmälan till Svenska Fotbollsförbundet.

Publicerad 2009-10-01 kl 15:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå