Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så reagerade AIK-spelarna på Bergs exit: "En chock för alla"

Allsvenskan

SOLNA. Henning Berg sade upp sig plötsligt.
Över en dag fick spelarna i AIK en ny tränare.
- Det är en grej man får vänja sig vid, säger Alexander Milosevic till Fotbollskanalen.

1:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Tröjbetyg: AIK.

IFK Norrköping - Halmstads BK
IFK Norrköping
Halmstads BK
STREAMA IDAG 13:45
IFK Göteborg - Västerås SK
IFK Göteborg
Västerås SK
STREAMA IDAG 16:00
IF Elfsborg - Mjällby AIF
IF Elfsborg
Mjällby AIF
STREAMA IDAG 16:15
GAIS - AIK
GAIS
AIK
STREAMA IMORGON

"Oenighet internt" ledde till att AIK och tränare Henning Berg gick skilda vägar förra veckan. Norrmannen sade upp sig och lämnade sitt jobb på eget initiativ.

Vänsterbacken Axel Björnström blev ställd när han mottog beskedet:

- Det kom som en chock för alla, säger 28-åringen till Fotbollskanalen.

Vi träffas kort efter att AIK genomfört sin första träning efter sommaruppehållet, under tisdagen.

- Vi kom tillbaka i dag och är extremt motiverade. Redan nu har vi en tydlig väg för hur vi ska gå vidare, träna och förbättra oss för att komma dit vi vill. Vi är extremt motiverade, fortsätter Björnström.

Annons

Lagkapten Alexander Milosevic delar med sig av sin reaktion på tränarskiftet:

- Jag kommer ihåg när Henning kom in förra säsongen och vände på allt. Han gjorde det bra. Vi har fått en jättefin relation och det är en tränare jag har stor respekt för. Men som alltid i fotboll förändras saker. Det är en grej man får vänja sig vid.

- Nu har Henok (Goitom, ny interimtränare) tagit över. Han har vi haft tidigare, jag har känt honom länge och vet hur bra fotbollstänk och hur stort kunnande han har. Det blir viktigt att vi tar vara på varje träning nu i återstarten och fokuserar till 110 procent.

Hur har det landat i laget, att Goitom tar över?
- Han har varit här ändå (som assisterande tränare), så det är inte ett helt nytt ansikte. Alla känner honom redan och vet att han kan väldigt mycket fotboll. Det är en bra man vi får in på rätt plats, säger Milosevic.

Annons

Just när det gäller uppbrottet mellan Berg och AIK berodde det, som tidigare nämnt, på att ex-tränaren och sportchef Thomas Berntsen inte var överens om "vägen framåt" för de svartgula.

Länge har det pratats om att "Gnaget" ska öka sin träningsmängd och intensitet. Berg och Berntsen var oense om hur det arbetet skulle gå till.

Hur märkte man som spelare av oenigheten mellan dem?
- Jag skulle inte säga att vi spelare kände av det. I en klubb som AIK jobbar många i det tysta, så det har varit mellan dem. Vi spelare ska komma hit, göra vad vi kan på träningarna och få resultat på matcherna. Det är vi här för, säger Milosevic.

- Jag tror vi som grupp kände på försäsongen, när vi tränade väldigt hårt, att det fungerade. Sen när säsongen börjar kan man inte ha samma träningsmängd. Vi vill bli bättre än vad vi är just nu och då krävs det att träna hårt.

Annons

Björnström får samma fråga:  

- Jag vet inte exakt hur dialogen mellan dem (Berg och Berntsen) har gått. Det får du ta med dem.

Ibland kan man ju få en känsla av att: "De två går inte ihop".
- Det är klart. Ända sedan Berntsen kom har vi haft som ambition att träna hårt och så har det inte varit alla gånger. Och det är ju tränaren som bestämmer träningsbelastningen. Men det är också en balansgång med skador, så jag kan inte uttala mig exakt hur snacket har gått.

- Men utåt sett vill vi träna hårdare men det har kanske inte blivit så hårt som vi hade velat. Förhoppningsvis kan det bli hårt nu framöver, avslutar Björnström.

Publicerad 2024-06-19 kl 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto