Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så ska MFF spela 2017 – ny rollfördelning på kantspelarna

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Magnus Pehrsson vill göra några förändringar på Malmö FF-spelarnas beteenden på planen. Bland annat lär vänster- och högersidan agera annorlunda mot varandra, åtminstone i början.

Efter den första ordentliga träningen för 2017 valde nye tränaren Magnus Pehrsson att prata om hur Malmö FF ska spela år 2017. Det han tryckte mest på var hur de båda yttermittfältarna ska agera i lagets 4-4-2.

Under Allan Kuhns era skulle båda yttermittfältarna in och öppna utrymme för att trycka fram båda ytterbackarna. Det förändras år 2017, men blir också mer flexibelt. 

- Vi har en idé som vi kommer börja jobba utefter, där vi i utgångsläget kommer ha en ytter som kommer vara mer centralt och en som står mer brett. Det är utgångsläget, men det kanske slutar generellt med smala eller breda yttrar, eller en av varje, säger Pehrsson.

- Vi kommer börja med en vänsterytter som står mer för bredd och en högerytter som är mer centrerad.

Därför blir högerbacken, oftast Anton Tinnerholm, mer prioritet att flytta fram än vänsterbacken, i höstas oftast Behrang Safari, enligt Pehrsson. På centralt mittfält lär det däremot bli färre förändringar, trots försäljningen av Enoch Kofi Adu.

- Jag gillar en som har mer defensivt ansvar och en som har mer offensivt ansvar, men igen, det beror på vilka som kommer stå där inne. Vi kommer jobba faktiskt både med två som växeldrar, eller har samma arbetsfördelning, och sedan kommer vi jobba mer med en offensiv och en defensiv.

Även rollfördelningen på anfallarna lär likna 2016. En som är längre fram, där Markus Rosenberg ska användas mer frekvent än tidigare, och en med lite andra uppgifter, även om det fortfarande blir två mer renodlade anfallare.

Vad det gäller specifika spelare så ser han Jo Inge Berget lika mycket ytter som anfallare. Pawel Cibicki är primärt anfallare, men också kapabel på en kant. Anders Christiansen (”jäkligt bra spelare”) som en mer offensiv central mittfältare, och Magnus Wolff Eikrem kan få en chans centralt när Christiansen är skadefrånvarande under försäsongen.

Till detta lär Pehrsson också ge laget mer offensiv prioritering under träningsvåren. Dels för att han kallar försvarsspel för mer reaktivt och anfallsspel för mer proaktivt, och att anfallsspel därför tar längre tid att lära sig, men också för att han förväntar sig att Malmö FF är favoriter i många matcher i allsvenskan.

- Vi kommer under vår försäsong hinna med att arbeta både med vårt försvarsspel och anfallsspel, men vi kommer lägga ännu mer krut på vårt anfallsspel under den här våren

- Inför de där kvalmatcherna kommer vi trimma vårt försvarsspel under en kortare period, under det uppehållet som finns i allsvenskan.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-11 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons