Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så ska Tele 2 undvika publikskandalerna

Foto: Scanpix/Tele2

Tele 2 Arena har lagt mycket krut på säkerheten.

Friends Arena har fått kritik för sin bristande säkerhet. Nu vill Tele 2 Arena undvika samma rubriker.

- Säkerheten har haft högt fokus, så är det absolut, säger säkerhetsansvarige Michael Englund till fotbollskanalen.se.

Nya nationalarenan Friends Arena har varit kantad av problem och negativa rubriker sedan invigningen. Efter skandalerna med planinvasionerna i landskampen mot Argentina och i cupfinalen mellan IFK Göteborg och Djurgården har därför säkerhetsarbetet legat i fokus när de båda övriga Stockholmsklubbarna tar klivet in på Tele 2 Arena.

- Vi jobbar med nätvarianter, staketvarianter, vi har kameror här inne – 75 stycken som ska fungera som proaktiva. Hoppar du in så finns risken att du blir ålagd med tillträdesförbud, vilket vi tror är ett väldigt starkt incitament. Vi jobbar fantastiskt mycket med det här.

Dessutom har arenan möjligheten att använda sig av metalldetektorer vilket ger helt andra förutsättningar för att upptäcka bengaliska eldar – som innehåller metall.

Michael Englund påpekar dock att han i grund och botten anser att problemen som varit under den senaste tiden beror på människorna själva.

- Det är individbaserade problem, så ser jag det. Klubbarna lägger ner fantastiskt mycket tid och pengar på det här – vi likaså. Supporter Liasion Officers som klubbarna har anställt gör ett fanatiskt jobb för att föra en dialog med supportrarna och bli vår länk emellan. Så att dialog, kommunikation, fysiska barriärer – ja. Men framför allt; ta bort de som förstör.

Englund är dock noga med att stryka under med att den senaste tidens kritik har varit befogad.

- Kritik är bra. Kritik är utvecklande och jag har full förståelse för kritik. Kastar man upp bengaler från pitchen så är det en katastrof. Samtidigt är det enskilda individer och det är väldigt svårt. Men jag tycker att det är befogad kritik och det gör att vi måste vara ännu bättre.

Publicerad 2013-05-29 kl 15:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons